Mesajul Președintelui raionului cu prilejul Sărbătorii Naționale Limba Noastră!

Mesajul Președintelui raionului cu prilejul Sărbătorii Naționale Limba Noastră!

58
DISTRIBUIȚI

B.P

Stimați concetățeni!

            Sentimentele pe care fiecare le trăiește în această zi sunt dintre cele mai luminoase, ele fiind generate de frumoasa sărbătoare-Limba Noastră.

            Respectul față de limba țării este un indiciu al nivelului intelectual și al demnității umane și naționale. De aceea, este de datoria noastră să ne cinstim limba și neamul. Semnificația acestei sărbători rezidă din cultura și demnitatea noastră. Precum fiecare popor se mândrește cu valorile și cultura sa, ne mândrim și noi, moldovenii cu limba cinstită și glorificată de marii poeți: Eminescu, Alecsandri, Vieru, Hadîrcă, Matcovschi. Ne mândrim cu graiul nostru, cu bogăția și comoara neamului ce a fost lăsată de strămoși – să o respectăm și prețuim.

            Versurile regretatului poet al neamului Grigore Vieru ne îndeamnă: “Salvați-vă prin limbă și prin carte”, căci cea mai mare bogăție a națiunii noastre este potențialul intelectual.

Multstimați compatrioți!

            Cu prilejul sărbătorii naționale Limba Noastră, în numele Consiliului raional Vă felicit și Vă doresc lumină în suflet, sănătate, bucurii și prosperitate.

Cu deosebit respect,

Grigore CORCODEL

Președintele raionului Sîngerei