Mesaje cu prilejul Zilei Comemorării Celor căzuți în războiul din Afganistan

Mesaje cu prilejul Zilei Comemorării Celor căzuți în războiul din Afganistan

125
DISTRIBUIȚI

Anul acesta, la 15 februarie, marcăm 34 de ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan.

Cu certitudine, rănile războiului din Afganistan încă nu s-au vindecat. De aceea, este important să cinstim cu respect memoria celor care și-au pierdut viața acolo, dar și faptul că astăzi putem cu tărie afirma că sacrificiul lor nu a fost în zădar.

Ecoul războiului afgano-sovietic și acum mai este viu, și răsună… răsună în familiile eroilor care nu s-au mai întors, eroi pe care trebuie să-i comemorăm, să aprindem cîte o lumînare pentru veșnica lor pomenire.

De-a lungul timpului, războiul din Afganistan a fost abordat și interpretat de nenumărate ori, prin prisma diferitor puncte de vedere. În acest context, țin să-mi exprim convingerea că identitatea unei națiuni civice nu poate fi construită excluzînd memoria istorică.

În ziua comemorării luptătorilor afganezi, vreau ca inimile familiilor îndurerate să fie umplute de liniște și puterea de a merge înainte. Ne exprimăm toată admirația față de veteranii care au dat dovadă de curaj, bărbăție și rezistență din plin în timpul conflictului din Afganistan, fapt pentru care vă asigurăm de tot respectul și recunoștința întregii societăți. Sunteți un adevărat exemplu de vitejie pentru tânăra generație căreia trebuie să-i explicați ororile războiului pentru a învăța să prețuiască Pacea.

Din numele Consiliului raional și al meu personal Vă doresc multă sănătate, bunăstare și frumoase realizări.

Cu ales respect, Iulian Erimei, vicepreședinte al raionului Sângerei