Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Victoriei și Zilei Europei

Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Victoriei și Zilei Europei

41
DISTRIBUIȚI

Data de 9 mai este una cu conotație istorică deosebită pentru întreaga omenire, fiind marcată de două mari sărbători – Ziua Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

Aceste evenimente răvășesc trăiri impresionante și evidențiază aportul celor care și-au dorit un viitor liber, pașnic și democratic, Eroi care ne-au dat lecția bărbăției și a adevăratelor valori umane.

Ziua Victoriei este o zi a memoriei și pentru raionul Sângerei, pentru că neuitați rămân vitejii pământeni care și-au jertfit viața pentru viitorul nostru. Cu flacăra patriotismului aprinsă în suflete, ghidați de curaj și jertfă de sine, au înfruntat demn groaza și durerea celui mai mare măcel din istorie. Cu acest prilej, ​ exprim profunda recunoștința pentru veteranii Războiului pentru Apărarea Patriei, văduvelor celor căzuți pe front, dorindu-le sănătate, încredere și pace.

Concomitent cu această zi, la 9 mai țările europene celebrează Ziua Europei. Marea familie europeană fiind constituită în data de 9 mai 1950, sărbătoarea semnificînd dorința de apropiere între toate țările continentului european.

Cu ocazia Zilei Europei, aduc sincere felicitări cetățenilor raionului, partenerilor și oaspeților din țările europene – ambasadori, diplomați, reprezentanți ai structurilor europene – care se află în prezent în Republica Moldova, urându-le prosperitate și sănătate, iar nouă – un viitor european liber.

Să sărbătorim Ziua Europei în numele valorilor liberale ce ne unesc pe toți, indiferent de granițe, naționalitate, etnie sau religie.