Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei automobilistului și drumarului în Republica Moldova

Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei automobilistului și drumarului în Republica Moldova

48
DISTRIBUIȚI

Stimați automobiliști și drumari din raionul Sângerei,

Parlamentul Republicii Moldova și eu personal, aducem sincere felicitări și urări de bine colectivelor de muncă, tuturor automobiliștilor și drumarilor din raion și tara, cu ocazia zilei profesionale, Ziua Automobilistului și a Drumarului, consemnată anual în ultima duminică a lunii octombrie.

A devenit deja o bună tradiție de a consemna această zi și de a face bilanțul activităților întreprinse, de a aduce mulțumiri celor care pe parcurs au depus muncă, eforturi și măiestrie, obținând succese frumoase în domeniu.

Ramura Transporturilor și Drumurilor este cu adevărat o ramură strategică a economiei raionale și naționale. Schimbarea în bine a localităților, promovarea turismului, dezvoltarea economiei și soluționarea problemelor sociale devin posibile numai dacă există sisteme de comunicații și drumuri bune.

Transportul auto continuă să mențină locul de bază în procesul transportărilor de mărfuri și de călători atât la nivel național, cât și internațional.

Ne dorim ca în domeniul serviciilor respective să predomine niște principii de bază precum controlul, disciplina, responsabilitatea și profesionalismul.

Este semnificativ faptul că pe parcurs se acordă o atenție deosebită construcției și reabilitării drumurilor  locale, raionale, naționale, fiind asigurată o susținere financiară atât din Fondul rutier, cât și din fondurile organismelor internaționale.

Sute de kilometri de drumuri  deja au fost reconstruite și reabilitate, fiind aduse la condițiile standardelor internaționale.

O atenție deosebită se acordă lucrărilor de reabilitare a drumurilor locale ce asigură accesul la instituțiile de menire social-economică, dar și întreținerii de iarnă a drumurilor publice. Ne dorim ca noile drumuri renovate să devină și drumurile reîntoarcerii la baștină a celor plecați peste hotare.

Susținând vectorul european, Vă doresc ca Republica Moldova să devină cu adevărat o tara democratică și prosperă, unde să fie asigurat un trai decent pentru cetățeni.

Cu prilejul acestei sărbători adresez cuvinte de felicitare și mulțumiri veteranilor de muncă, tuturor angajaților care contribuie la dezvoltarea ramurii.

Vă dorim tuturor drumuri bune și undă verde pe parcursul activității și pe parcursul vieții!

Multă sănătate Dvs. și familiilor!