Mesaj cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii – 8 Martie

Mesaj cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii – 8 Martie

168
DISTRIBUIȚI

Mult Stimate Doamne și Domnișoare!

Pe aripile sale primăvara a adus minunata sărbătoare – Ziua Internațională a Femeii – 8 Martie. Acest anotimp frumos, care de altfel este un izvor nesecat de lumină, de viață, de frumusețe, e asemuit, pe bună dreptate, cu Femeia. În această splendidă zi de sărbătoare venim cu gingașe flori și cu cele mai sincere felicitări. Ne sunteți mereu alături și meritați să aveți sărbătoare în fiecare clipă, pentru că dăruiți lumii frumusețe, pentru că sunteți cele care găsiți întotdeauna timp ca să fiți alături de cei dragi, pentru că aveți curajul să o luați de la capăt atunci când suferiți, pentru că emanați fericire, pentru că dăruiți viață. Simbolul primăverii este și simbolul feminității.
Primăvara este anotimpul renașterii, al trezirii la viață a naturii, ceea ce face ca ziua de 8 Martie să fie cea mai plină de feminitate, zâmbete și câldură sufletească. Astăzi avem ocazia deosebită să ne exprimăm respectul, dragostea și stima pentru existența Dumneavoastră.
Din imaginea femeii s-au inspirat pictorii, ei i-au închinat poeții versuri. În timp s-au creat cele mai frumoase opere pentru cea mai gingașă ființă – Femeia. Poate că multe au avut de înfruntat pe parcursul istoriei, dar astăzi o găsim plină de curaj, înțelepciune și tandrețe. Ea și-a demonstrat capacitățile în toate domeniile de activitate, a reușit să fie un lider pentru, că doar ei îi pot fi atribuite acele calități ce sunt îmbinate cu iscusință doar de o femeie. Ea este întotdeauna puternică și hotărâtă, pentru că sufletul ei știe ce e iubirea, cum se dăruiește și cum se primește ea. Doar femeia poate îndura, poate să aștepte, să fie rezistentă și răbdătoare. Acest fapt însă nu înseamnă ca Dumnezeu va creat numai să suferiți, dar și sa reușiți. În această ordine de idei cu mândrie și recunoștință remarc faptul că Dumneavoastră activați cu responsabilitate și dăruire în unitățile economice, instituțiile de stat, educație, sănătate, cultură, sectorul agrar,dirijați și porniți în viață tot ce-i frumos, sublim și nobil, sunteți adevărate mesagere ale spiritualității pline de originalitate, asigurând, în ultimă instanță, echilibrul oportunităților egale în societate, găsiți puteri și aveți curajul să fiți soții, femei active, gospodine pricepute la toate, iar în lăcașele familiare să fiți eterne ocrotitoare a focului din vatră.
Dragi femei! Pentru voi timpul se oprește puțin în loc la fiecare început de Primăvară. Pentru că sunteți cele care înseninați zilele bărbaților, deși ei se plâng, dar numai pentru că așa s-au obișnuit, pentru că sunteți cele care numai când priviți câtre copiii voștri, le inspirați curaj și afecțiune.
Ambițioasă,dinamică, cu plăcerea muncii, emotivă și eficace, așa regăsim astăzi femeia modernă – o aprigă luptătoare și puternică ființă cu grijă pentru familie.
Onorate mame, soții, bunici și surori!
Rămâneți mereu frumoase și grijulii, căci gingășia care Vă este proprie, aidoma primului vânt de primăvară, ispiră un suflu proaspăt fiecăruia dintre noi. Indiferent de schimbările care survin odată cu scurgerea timpului, cât veți exista Dumneavostră, cât timp privirea mamei va scălda copilul în lumina pură a dragostei, cât timp veți fi candela sacră a iubirii –viața va învinge.
Cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, în numele Consiliului raional, adresez tuturor femeilor din raion cele mai calde și sincere urări de bine și sănătate, noi împliniri, zile însorite și cât mai multe bucurii din partea celor dragi, zboruri înalte pe aripi curate, liniște în casă, bunuri pe masă, pace în țară și în suflet totdeauna primăvară. Fie ca spiritul acestui anotimp să Vă însoțească mereu, iar aroma florilor să Vă aducă numai schimbări spre bine.
Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să Vă însoțiască pretutindeni, iar primăvara iubirii să Vă inunde sufletul cu bucurie și cu parfumul tuturor florilor sale. Vă doresc un 8 Martie cât mai frumos, să Vă aducă toată lumea la picioare, zâmbetul pe buze și toată fericirea de pe pâmânt.
Cu toată considerațiunea, Vasili MARANDIUC,
Președintele raionului