DISTRIBUIȚI

Odată cu venirea sezonului estival populația pleacă în zilele de weekend la odihnă la râuri, lacuri, bazine acvatice sau piscine. Pericolul de înec în rândul copiilor care intră fără supraveghere în apă crește exponențial în această perioadă.
Pentru a preveni astfel de tragedii angajații Secției Situații Excepționale Telenești desfășoară măsuri de prevenire a cazurilor de înec în perioada estivală la bazinile acvatice și în zonele limitrofe ale rîului Răut de pe teritoriul raionului Telenești cu înmânarea pliantelor instructive. Totodată cetățenilor sunt explicate regulile de comportare pe apă dar și modul de acordare a primului ajutor sinistraților.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine către cetățeni cu mai multe atenționări, în scopul evitării situațiilor excepționale în zilele caniculare. Avertizările salvatorilor țin de securitatea oamenilor atunci cînd merg la scăldat. Atenție maximă celor care au probleme de sănătate și celor care au consumat băuturi alcoolice, pericolul în aceste cazuri fiind mult mai mare. Este recomandat scăldatul doar în bazinele acvatice special amenajate. Interzis este înotul cu obiecte improvizate și săriturile în apă de la înălțimi periculoase. Minorii necesită monitorizare maximă în aceste condiții. La scăldat copiii trebuie să meargă doar însoțiți de maturi, în caz contrar pot fi în pericol, fără ca cineva să-i poată ajuta.
În caz de situații de urgență, apelați 112