DISTRIBUIȚI

         În ajunul apropiatelor mari sărbători religioase, piețele de produse alimentare, marketurile devin arhipline, iar bugetul unei familii se subțiază substanțial. Chiar dacă unii vânzători afirmă că prețurile la produse au rămas practic neschimbate, cumpărătorii menționează că nu-și permit să-și procure multe produse fiindcă în ultimele zile acestea s-au scumpit simțitor. Carnea de miel, legumele proaspete, cozonacii, ouăle roșii nu ar trebui să lipseasca de pe masa tradițională de Paști.

         Oamenii, aflați în febra pregătirilor pentru Paști, au invadat piețele și magazinele de produese alimentare. Cea mai mare aglomerație e la standurile cu carne și brânzeturi, deși acestea sunt cele mai costisitoare produse în zilele de sărbătoare.

În urma unei vizite la Piața Municipală, am aflat ce produse cumpără creștinii raionului pentru masa de Paști. Ei susțin că din coșul unei familii obișnuite nu pot lipsi ouăle roșii, slănina de porc, pasca, cozonacul, carnea de miel, cașul proaspăt, salamul uscat, roșiile, castraveții, ridichiile, ceapa verde.

Conform unor calcule estimative, pentru masa de Paști cetățenii vor trebui să scoată din buzunar cel puțin…

continuarea o veți citi în numărul 16 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Victoria MARIN