DISTRIBUIȚI
În poză: copiii în timpul spectacolului muzical

Odată cu prima zi a primăverii, în Sângerei au demarat zilele Festivalului Internaţional „Mărţişor-2019”, cu genericul „Primăvara începe cu tine”.
Centrul de Creaţie şi Agrement din oraşul Sângerei, primul a deschis portiţa prin care a intrat primăvara şi mărţişorul în sufletele şi în casele sângereienilor, de la copii până la maturi. Susţinuţi de profesorii lor şi managerul instituţiei, copiii şi tinerii care frecventează cercurile de creaţie şi agrement, au pregătit un spectacol muzical- artistic şi au dăruit mărţişoare din picături muzicale.
Spectacolul cu genericul „Primăvara începe cu tine” s-a desfăşurat în incinta Casei de Cultură „Nicolae Iorga”, într-o atmosferă feerică creată de colectivele de dansatori, vocale, vocal instrumentale, instrumentale, dar şi de expoziţiile lucrărilor de artizanat, realizate în cadrul cercurilor: „Croşeta fermecată”, „Qulling”, „Floricica textilă”, ,,Biser”, „Natură şi ecologie”, „Prirogravură”, „Artă plastică”. Prin talentul creatorilor de la această instituţie, întreg misterul primăverii şi al mărţişorului a fost reflectat de către grupurile de copii pe tot parcursul spectacolului prezentat. Au savurat acest mister şi deliciile muzical – artistice, partenerii educaţionali prezenţi, dar şi părinţii, bunicii talentaţilor copii, în rolul lor de ghiocei, de flori de primăvară, de îngeraşi ai vieţii pe aripile cărora este purtată eternitatea mărţişorului.
Potrivit lui Valeriu RUSU, cel care ţine pulsul pe organizarea şi desfăşurarea acestui festival în raion „prin spectacolul prezentat de Centrul de Creaţie şi Agrement, noi am deschis cortina Festivalului Internaţional dedicat acestui simbol al neamului.”
Pe parcursul Zilelor Mărţişorului, în raion se vor desfăşura 127 de spectacole, prin dedicaţia şi cu implicarea activă a lucrătorilor culturii, a formaţiilor artistice.Va fi onorat mărţișorul, dar şi femeia, mama, prin concerte –festive cu genericul „Mărţişor pe portativ”.