DISTRIBUIȚI

Ziua Internațională a Democrației a fost creată pentru a oferi oportunitatea de a reflecta asupra realizărilor și lucrurilor care mai rămân de făcut. Democrația oriunde în lume este întotdeauna dinamică deoarece societățile sunt într-o schimbare constantă grație provocărilor noi –turbulențe economice, calamități naturale, efectele globalizării etc. Iată de ce în această zi este momentul când trebuie să analizăm și să discutăm societatea de care avem nevoie și cum putem contribui mai mult pentru a atinge acest scop.
În preajma Zilei Inter-naționale a Democrației, marcată în fiecare an pe 15 septembrie, reporterul ziarului ” Ecoul nostru” a ieșit în stradă pentru a afla cum percep democrația oamenii din raion.

Maria Ojovanu, casnică: „Noi nu suntem nici democrați, nici socialiști, nici comuniști, nimic nu suntem. Noi nu trebuim la nimeni. Nu vedeți că noi nu putem ieși din sărăcie.
Persecuțiile pe criterii politice constituie un element negativ al campaniilor electorale de la noi. Lupta împotriva corupției este necesară, iar vinovații trebuie pedepsiți în conformitate cu deciziile instanțelor de judecată. Există mai multe definiții ale democrației: conducere ce are loc cu consimțământul liber exprimat al poporului, un sistem de guvernare în care autoritatea supremă este a poporului. Cel mai des întâlnită definiție este că democrația e conducerea de către popor.
Democrație este un sistem organizat al puterii. Cuvântul „ putere” în acest context înseamnă, că conducerea are capacitatea de a controla și influența comportamentul și activitățile oamenilor. Acest mandat democratic oferă actualei guvernări puterea de a conduce prin adoptarea și aplicarea legilor.”

Viorica Clipca, studentă:„ Sincer eu sunt studentă. Nu mă simt, nu am nuci un sprijin, susținere, caut de lucru de câteva luni și nu găsesc nicăieri. Nu sunt ajutată de stat, părinții sunt plecați peste hotare, aici nu au salarii ca să poată investi în noi, să ne achite studiile etc.