DISTRIBUIȚI

    Dansul este o poezie tăcută în care fiecare mișcare este un cuvânt.

Pentru mine, dansul înseamnă mai mult decât o artă,  este o metodă prin care îmi las corpul să vorbească, să se exprime și să strălucească în propria splendoare.

   S-au întâmplat toate într-o zi frumoasă de toamnă. L-am văzut așa zvelt, vesel și plin de viață și ne-am dat seama vreo 60 de copii din școala noastră că vrem neapărat să dansăm.  Urmau orele de dans care ne-au dezvoltat prima calitate – punctualitatea. Fiind copii, nu prea aveam simțul timpului după orele de studii. Cel mai frumos a fost că noi de multe ori veneam mult mai devreme decât profesorul și îl așteptam “cuminței“ pe hol.

   Conducătorul  își ține promisiunile pe care le face copiilor în sală. Și acest moment a rămas în memoria noastă atunci când el ne-a promis că vom merge la un Festival Internațional organizat în Grecia. Au trecut cam 365 de zile de la acea promisiune, și noi, Ansamblul de dansatori Chișcărenii suntem chemați pe ringul de dans nu doar din Grecia, dar și din România ( de unde am venit cu Marele Premiu)  și câteva emisiuni televizate din țară.

   Profesorul nostru de dans se interesează să știe despre copii lucruri legate de viața lor din afara dansului pentru a ne surprinde cu mici surprise ce ne bucură foarte mult.

   El nu este un DJ care pune muzică și dă indicații elevilor, el dansează împreună cu noi  și ne simțim prinși într-un nor de energie și entuziazm… și picioarele nu mai obosesc… și mâinile parcă se mișcă singure… și zâmbetul vine de la sine.  El ne tratează pe toți  la fel și noi îl respectăm. Acest maestru  este unic prin felul său de aceia elevii lui sunt cei mai deosebiți  copii din UNIVERS.

      Onestitate, Caracter și Responsabilitate  spun  părinții  că trebuie să luăm noi de la profesorul de dans.  Toate aceste calități plus Abnegația și Mentalitatea de Învingător        le-am luat noi de la profesorul nostru de dans – IGOR  FILAROVSCHI.

 

  Marinela Cucoș, clasa a VIII-a “A”