Maia Sandu dezvăluie planul Rusiei în R. Moldova: Intenții de a ataca...

Maia Sandu dezvăluie planul Rusiei în R. Moldova: Intenții de a ataca instituții ale statului și luare de ostatici

168
DISTRIBUIȚI

Președinta Republicii Moldova a anunțat că Federația Rusă pregătește acțiuni de răsturnare a puterii de la Chișinău. Rușii au oameni cu pregătire militare care își propun pe fundalul protestelor să ia ostatici, a declarat Maia Sandu într-un breafing de presă. 

Președintele a spus că Moscova pentru răsturnarea puterii de la Chișinău vrea să folosească forțele interne, precum formațiunea ȘOR, veterani și persoane cunoscute care au legătură cu Plahotniuc. „Scopul acestor acțiuni este răsturnarea ordinii constituționale, pentru ca Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul din Ucraina”.

Maia Sandu a cerut de urgență Parlamentului să aprobe instrumente suplimentare pentru SIS și Procuratură întru combaterea acțiunilor de destabilizare.

După ce criza energetică nu a generat protestele dorite de Federația Rusă la Chișinău, Moscova ar avea în vedere un alt plan de destabilizare a situației din R. Moldova.

„Documentele recepționate de la partenerii noștri ucraineni demonstrează o bună documentare a locațiilor și aspectelor logistice pentru organizarea acestor activități subversive. De asemenea, planul presupune folosirea persoanelor din afara republicii pentru acțiunile cu caracter violent”, a declarat Maia Sandu.