Maia Sandu a semnat Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova...

Maia Sandu a semnat Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE

11
DISTRIBUIȚI
 
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi 21 iunie, Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Republica Moldova a îndeplinit toate recomandările Comisiei Europene. Astfel, la doi ani de la obținerea statutului de țară candidată, va avea loc prima Conferință Interguvernamentală Moldova – UE, la 25 iunie, care fixează începerea negocierilor de aderare. În spatele acestor eforturi de modernizare a țării stau mii de oameni din instituțiile statului și munca fiecăruia dintre ei are un impact crucial asupra obiectivului nostru de țară – să pregătim Republica Moldova pentru aderare până în 2030. Moldova – membră a Uniunii Europene – este singura cale de dezvoltare prin care vom asigura pacea, bunăstarea și o viață mai bună pentru toți cetățenii noștri. La referendumul din toamnă, poporul Republicii Moldova va decide dacă anume aceasta este direcția de dezvoltare a țării și moștenirea pe care o lăsăm generațiilor următoare”, a scris șefa statului pe pagina sa de Facebook.

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a fost desemnată în calitate de negociator-șef din partea Republicii Moldova.