DISTRIBUIȚI
În poză: participanții la momentul de inaugurare

Secţia Consultativă a fost trasferată într-un spaţiu renovat, în una din aripile Spitalului raional. Au fost create condiţii pe potriva activităţii şi necesităţilor medicilor specialişti şi pentru prestarea serviciilor medicale pacienţilor. Ceremonia de inaugurare a avut loc zilele acestea, ea fiind dominată de recunoştinţa şi bucuria echipei de medici, care vor activa aici în frunte cu Svetlana BRÎNZĂ.

Ca să împărtăşească bucuria realizării acestui vis,la ceremonie au participat Preşedintele Raionului Vasili MARANDIUC, însoţit de echipa de specialişti constructori care au fost implicaţi în realizarea proiectului, Primarul de Sângerei Gheorghe BRAŞOVSCHI, directorul Spitalului raional Lilian BRÎNZĂ, administraţia Centrului de Sănătate Sângerei, însoţită de Eleonora TARTACOVSCHI, care ani de-a rândul a găzduit Secţia Consultativă în incinta sa, colegi medici. Proiectul a fost unul nu uşor de realizat. Spaţiul care urma să fie renovat era în total dezastru şi lucrările costau extrem de scump, conform devizului de cheltuieli, mult peste un milion de lei.
Potrivit preşedintelui raionului, „prima dată când am venit la faţa locului, m-am îngrozit, de imaginea spaţiului care urma să fie reparat şi transformat în condiţii normale pentru activitatea specialiştilor Secţiei Consultative. Abia după a treia vizită de studiu, am luat decizia.Circa un milion şi jumătate este preţul acestei renovări. Peste 200 mii lei a alocat Compania pentru Asigurări Obligatorii de Sănătate, restul sumei a căzut pe umerii Consiliului Raional. Acum văzând cât de reuşite sunt create condiţiile, mă bucur sincer că n-am cedat, că am găsit soluţii financiare pentru acest proiect reuşit.”
Conform tradiţiei neamului la „casă nouă ”se obişnuieşte a veni cu daruri. Preşedintele nu a adus daruri, a venit cu o inimă plină de bucurie pentru medici şi pentru proiectul realizat. În schimb a transferat pe contul instituţiei suma de 20 de mii de lei, ca să o gestioneze la o necesitate rămasă neacoperită financiar…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 47 din această săptămână