DISTRIBUIȚI
În poză: în timpul semănatului SRL „Vasialex”

Gospodările agricole din raion sunt încadrate activ în efectuarea lucrărilor agricole de primăvară. Eforturile semănătorilor sunt direcţionate către îndeplinirea programului de însămânţare a ogoarelor pe suprafaţa de 22.000 hectare de culturi agricole de primăvară. Toţi producătorii sunt în câmp, dispuşi şi echipaţi cu tot necesarul pentru un ritm de muncă susţinut la semănat. Doar că starea suprafeţelor predestinate pentru semănat nu este una bună. Lipsa de ploi şi umeditate îi descurajează şi le provoacă nelinişte.

Debutul însămânţării culturilor agricole de primăvară s-a produs conform termenilor optimi de scoatere a semănătoarei în câmp. Astfel au fost însămânţate încă în terenuri umede primele suprafeţe de mazăre, 220 hectare, orzul de primăvară, sfecla de zahăr. În aceste zile lucrările de primăvară sunt în toi pentru semănarea florii – soarelui şi porumbului. Fiind şi ei în câmp, monitorizând efectuarea lucrărilor de primăvara, specialiştii din cadrul Direcţiei Agricultură şi Alimentaţie au determinat că „în spectrul larg de culturi şi lucrări agricole, ponderea o are floarea soarelui.
În acest an agricol cultura oliaginoasă va ocupa suprafeţe impunătoare, de 13 000 hectare” Potrivit Alionei CRECIUN, specialist principal în cadrul direcţiei „Până la acest moment floarea soarelui a fost semănată pe o suprafaţă de 6500 hectare…

continuarea o puteți găsi în numărul 17 a ziarului din săptămâna aceasta