Născut la data de 15 ianuare 1850 în satul Ipotești, județul Botoșani, Mihai Eminescu debutează ca scriitor în 1866 cu poezia ”La mormântul lui Aron Pumnul”. A fost și va rămâne pentru noi toți cheița cu ajutorul căreia deschidem sufletele oamenilor, contaminându-le cu blândețe și speranța spre o dragoste pură. Nu în zădar, Mihai Eminescu a fost și este considerat de către cititori și de critica literară cel mai important scriitor romantic din literatura româna, supranumit și ” luceafarul poeziei romanesti “.
Suflet al poporului român, Eminescu a ridicat spiritualitatea românească pe culmile perfecţiunii, opera sa fiind esenţa acestei spiritualităţi. Datorită grației, profunzimii și armoniei versurilor sale, Mihai Eminescu, a reușit să pătrundă pe cale universală în sufletele iubitorilor de carte.
Eminescu a izbutit grație talentului său înnascut să concilieze cadența naturii cu cadența inimii sale care a încetat să bată mult prea devreme. Necătând la aceasta pierdere imensă, el va rămâne in conştiinţa poporului nostru ca un suflu viu, căci spiritul eminescian este veşnic, veghind asupra noastră din spaţiile astrale.
Cuvântul în poezia sa are o magie unică, irepetabilă. Fiecare vers ne transmite starea de vibraţie ce ne-o dă trăirea estetică și ne ajută să ne transpunem în universul mirific al poeziei sale…..
Continuarea o găsiți în nr.3 al ziarului