DISTRIBUIȚI

   În Gimnaziul „VALENTIN MERENIUC” din satul Bilicenii Vechi a fost organizată o Lecţie Olimpică, prima în actualul sezon. Activitatea face parte dintr-un proiect al Comitetului Naţional Olimpic, în colaborare cu Agenţia Olimpică din Sângerei, cu sprijinul Consiliului raional şi al Direcţiei Educaţie. La eveniment, au fost prezenți reprezentanţii acestor instituţii și s-au implicat în desfăşurarea lui.

   Natalia VIZIR, directoarea gimnaziului, în mesajul de salut al celor prezenţi a punctat motivele găzduirii evenimentului de către instituţia şcolară. În ziua desfăşurării activităţii date, VALENTIN MERENIUC, martirul care a luptat în conflictul armat de pe Nistru, ar fi împlinit 50 de ani. Mama eroului, profesoara Larisa MERENIUC a spus că fiul ei a fost un bun sportiv, a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi a visat să fie profesor în şcoală. Altă coincidenţă este că în acest gimnaziu a învăţat campioana europeană şi mondială la lupte libere, Emilia BUDEANU. Primul ei antrenor a fost însuşi bunelul, profesorul de educaţie fizică Mihai DONŢU. Nu mai puţin important este şi faptul că gimnaziul este cel mai mare din raion, după numărul de elevi, peste 300.

Cu toate că instituţia nu dispune de o sală de sport, nici de un stadion amenajat pentru practicarea sportului, a oferit lumii olimpice sportivi de mare performanţă şi campioni. Elevii gimnaziului, susţinuţi de profesorul actual de educaţia fizică, Ion DONŢU au anticipat Lecţia Olimpică prin organizarea Decadei Olimpice în şcoală. Elevii au susţinut multe probe sportive, au pregătit gazete de perete, dar şi excelente numere artistic-sportive cu care…

continuarea o veți citi în numărul 9 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Vera Tabarcea