La Sângerei vom avea un drum de calitate europeană

La Sângerei vom avea un drum de calitate europeană

11
DISTRIBUIȚI

După zeci de ani de așteptare, negocieri la diferite niveluri, au demarat lucariile de reconstrucție capitală a străzii centrale. Strada Independenței are o lungime de7 km.  Potrivit specialiștilor, drumul va fi reparat conform standardelor europene. Pentru renovarea capitală a ei s-au alocat opt milioane de euro.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de un grup de organizații partenere condus de  Agenția Slovacă pentru Cooperare și Dezvoltare, în colaborare cu People in Need Slovacia și alte organizații. Acesta face parte din programul de consolidare a capacităților în cadrul proiectului „Sprijinul UE pentru instituțiile mass-media locale din Republica Moldova.”

Compania responsabilă de reparația drumului este Onur Group, o echipă din Turcia, crea reabilitat deja porțiunea drumului M5 dintre Sângerei și Ratuș. Responsabilul lucrărilor de drenaj, Murat Cekic, a menționat: „Suntem aici pentru voi, pentru a vă îmbunătăți infrastructura”.

La rândul său, directorul companiei Onur Group, Gokhan Kaplan, a adăugat că succesul firmei se bazează pe trei elemente – calitate-rapiditate, eficacitate.

„Sângereiul devine mai atractiv pentru locuitori și pentru oaspeții noștri. Mulți refuzau să treacă prin Sângerei, pentru a nu-și deteriora mașinile pe strada distrusă de timp. Foarte mult a fost distrusă strada principală  pe parcursul a doi ani și jumătate. Am depus eforturi considerabile, au fost ani de luptă și negocieri, până când Guvernul Republicii Moldova și-a onorat obligațiunea de a repara, strada, care traversează tot orașul Sângerei. În sfârșit vom avea un drenaj pentru captarea apelor pluviale, care să îndrepte apa ca să ajungă în râul Ciuluc. Vom avea 44 de țevi, pe perimetrul de 7 kilometri, subteran vor fi instalate 44 de țevi, ”susține Arcadie Covaliov, primarul orașului Sângerei.

Localnicii sunt mulțumiți că după ani de așteptări vor avea parte de un drum european.

Continuare citiți în ziarul „ Ecoul nostru” din 28.07.2023