DISTRIBUIȚI

Alături de toți cetățenii raionului Sângerei continuă să trăiască refugiații din Ucraina. Războiul în țara lor continuă. Ororile și grozăvia acestuia le pune viața în pericol și ei sunt nevoiți să părăsească locul de trai și baștina. La noi ei se simt în siguranță.

În Centrul de plasament „Emmanuel ”din or. Sângerei la începutul săptămânii se aflau 76 de persoane, dintre care 35 de femei, 7 bărbați și 34 copii, care au fugit din calea războiului. În număr mult mai mare ei sunt plasați în familiile or gospodăriile din localitățile raionului, în număr de 550 de persoane refugiate.
Potrivit Mariei Huzun, șefa adjunctă a Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei, care coordonează cu situația refugiaților în raion: „numărul acestor persoane este flexibil. În ultimul timp refugiații mai mult se regăsesc în familii. Mulți vin la rude, se cazează la prieteni sau prin alte cunoștințe se retrag la noi din Ucraina.
Au deschis ușile pentru găzduirea refugiaților nu numai familii cu o stare financiară bună. În raion avem multe familiile modeste, din mediul social vulnerabil, care au primit în casa și lângă inima lor persoane refugiate, conducându-se de principiul: unde mănâncă doi, se găsește și pentru al treilea.

Continuarea citiți în n.16 din 8 aprilie 2022