DISTRIBUIȚI

Suportăm cu greu temperaturile toride din această perioadă estivală. Nu doar fizic, având dureri de cap, ameţeli, varieri a tensiunii arteriale. Situaţiile caniculare presupun maximă atenţie la consumul de alimente, păstrarea lor în condiţii frigorifice, inclusiv fructele, legumele, băuturile răcoritoare, îngheţata. Din acest punct de vedere majoritatea cumpărătorilor aleg să procure alimentele în magazinele specializate şi Supermarket-urile: Hermes, Speranţa, Linella.
Aceştea ne-au spus că achită cu un leu-doi mai mult per/kg diferenţă de preţ de la piaţă, dar sunt siguri că produsul nu a stat în soare, este păstrat în condiţii frigorifice adecvate. Astfel se protejează de riscul unor infecţii toxico – alimentare. Pentru alţii, procurarea la piaţă a produselor alimentare, legume şi fructe este mai avantajos financiar. Pot negocia preţul, dar uneori riscă a-şi pune în pericol sănătatea.
Se tem pentru sănătatea lor şi a celor dragi cumpărătorii care procură produsele, fructele şi legumele la piaţă, dar nu renunţă la acest lucru. Cred mai mult în produsele autohtone, crescute în condiţii casnice şi care se vând la piaţa din oraşul Sângerei.
„La piaţă negociem, procurăm roşiile, castraveţii cu 2-3 lei mai ieftin ca la magazin. Alt beneficiu este că producţia este a noastră, autohtonă. Are cu totul alt gust, decât produsele aduse de peste hotare, comercializate în supermrket-uri. Bucurăm procudătorii locali, solicitând producţia crescută de ei. Simţim gustul legumelor şi fructelor ca din grădina mamei şi a copilăriei, bunicilor”, am recepţionat părerea a mai multor cumpărători care stăteau în rând să procure roşii, castraveţi.
Ei ne-au spus că „achiziţionăm de dimineaţă tot de ce avem nevoie. Producţia este culeasă către dimineaţa aceleeaşi zile, se simte că este proaspătă. Venim la piaţă în primele ore ale dimineţii”.

…Continuarea o cititi in EN nr. 25 din 28 iunie