La mai bine de jumătate din  alegători mai nu le-ar trebui ...

   La mai bine de jumătate din  alegători mai nu le-ar trebui  aleși locali

13
DISTRIBUIȚI

Potrivit datelor CEC, la scrutinul din 5 noiembrie curent, în raionul Telenești , au participat circa 23394  sau  43.29%. Altfel vorbind, practic, fiecare al doilea cetățean cu drept de vot nu s-a folosit de posibilitatea constituțională de a-și alege administrația publică locală. Acest indicator e mai mic decât cel înregistrat la scrutinele precedente.

De menționat faptul că și de această dată, practic, în jumătate de localități primarii au fost aleși din primul tur. Printre cei 17 primari cărora le-a fost sortit să fie înscăunați din primul tur 11 sunt reprezentanți ai PAS: Oxana Guzun  din Mândrești  și Tudor Țurcanu de la Ratuș, Veronica Cupcea de la Sărătenii-vechi, Iacob Stegărescu de la Suhuluceni, Ștefan Roșca de la  Zgărdești, Ion Borș de la Câșla. Ion Albu de la Codrul nou, Vasile Cazacu de la Crăsnășeni, Bunescu Ghenadie de la Inești, Andrei Moldovanu, de la Ordășei, Ion Țurcanu de la Scorțeni, Dumitru Stoica de la Țânțăreni.   Șase  mandate au obținut PLDM:  Vadim Lelic, primarul de Telenești; Gheorghe Coșcodan – la Căzănești,Nicolae Sârbu de la Târșiței, Victor Drăgan de la Budăi. Valeriu Lazarenco de la Leușeni. Mariana Ombun – la Nucăreni. Este și un candidat independent – Ion Popa de la Negureni.

Au învins din primul tur  1 reprezentanți ai PSDE – Vasile Ozun de la Bogzești, și o reprezentantă a PPDA – Larisa Corman de la Ciulucani.

Pentru a stabili cine va sta la cârma unor primării va fi necesar de desfășurat al doilea tur. Este vorba de Verejeni, Bănești, Chițcanii-vechi,  Ghiliceni, Pistrueni, etc.