DISTRIBUIȚI

  Fiind încă student la Universitatea de Medicină „Nicolae Testemiţeanu”, viitorul absolvent Ion ŞIŞCANU şi-a asumat legământul de a sluji pacienţilor, a fi un medic bun şi un ocrotitor al sănătăţii în care oamenii să aibă încredere. Acest legământ asumat, cât şi firea sa deschisă, receptivă, sufletul generos l-au ajutat să devină specialist de valoare.

   Pe uşa biroului său din incinta Centrului de Sănătate Sângerei scrie: Ion ŞIŞCANU, medic ecografist-endoscopist, categorie superioară. Până reuşeşti să pătrunzi în interior ca să te convingi de lumina acestor performanţe profesionale, certificate prin diplome, premii pentru munca sa decentă, în ziua vizitată pacienţii înscrişi la ultrasonografii şi gastroscopii poartă cu sine încrederea în profesionalismul medicului. Ei, cu mult înaintea Ministerului Sănătăţii, i-au acordat Diplomă de excelenţă medicului.

   „În anul 2004 m-am adresat medicului ȘIȘCANU pentru investigaţii fiului meu. El cu exactitate a stabilit diagnoza, depistând o anomalie la rinichi. Exactitatea diagnozei a fost apreciată de medicii de la clinica de specialitate din municipiul Bălţi, cât şi din Chişinău. Datorită stabilirii exacte a diagnozei de către medicul ŞIȘCANU maladia a fost tratată la timp. De atunci, l-am înscris în sufletul nostru drept cel mai bun prieten”, a spus lucrătorul medical Mariana COJOCARU.

   Alexei VASILATI din satul Coada Iazului ne-a mărturisit: „Am fost într-o situaţie critică a sănătăţii. Era nevoie să fiu examinat ecografic de urgenţă. Domnul ŞIŞCANU a abandonat ora mesei şi împreună cu asistenta sa m-au examinat. A făcut legătura imediat cu medicul specialist care m-au spitalizat, conform diagnozei stabilite. Mi-a fost salvată viaţa”. Respectul pacienţilor pentru profesionalismul său nu este o lumină întâmplătoare. El se dedică şi îi place ceea ce face, ţine mult la profesia îmbrăţi- şată. Nu exclude că l-a încurajat şi îl bucură ori de câte ori a fost onorat cu Diplome de onoare din partea Ministerului Sănătăţii. Deţine nenumărate diplome pentru excelenţă profesională din partea administraţiei sistemului de sănătate din raion, a Consiliului raional…

continuarea o veți citi în numărul 7 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Vera Tabarcea