DISTRIBUIȚI

   Uniunea Fermierilor Privaţi din Sângerei împreună cu Direcţia Agricultură şi Alimentaţie au organizat o întrunire lărgită a producătorilor agricoli din raion în scopul încadrării lor în Programul de Restructurare a Sectorului Horticol (Livada Moldovei).

   La seminar au participat reprezentanţii întreprinderilor horticole, printre care mulţi tineri crescători de pomi fructiferi ce au deschis întreprinderi în acest domeniu.

    Potrivit lui Constantin BÎRSANU, manager ACSA Sângerei: „Neam propus organizarea acestui seminar în teritoriu pentru a oferi posibilităţi de finanţare pentru plantarea noilor livezi sau susţinerea procesului de prelucrare prin intermediul programului de restructurare a sectorului horticol.

   Avem în raion o comunitate de fermieri activi, cointeresaţi în dezvoltarea şi extinderea suprafeţelor de livadă, pomuşoare, nuci, care au nevoie să fie sprijiniţi, să poată prospera.Sperăm, ca după seminar, ei să devină beneficiari eligibili ai acestui proiect de finanţare”. Coordonatoarea proiectului Ecaterina COPILANSCHI a prezentat condiţiile de…

continuarea o veți citi în numărul 10 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Vera TABARCEA