DISTRIBUIȚI

              Colectivul profesoral şi de elevi al Gimnaziului Grigorăuca l-au comemorat pe regretatul actor şi om de cultură, artistul poporului, MIHAI VOLONTIR, prin denumirea instituţiei cu numele său.

        Festivitatea de inaugurare şi dezvelire a plăcii memoriale a fost lansată într-o atmosferă festivă, cu recapitularea vieţii şi activităţii actorului. La manifestare au fost prezenţi admiratori ai creaţiei sale scenice, colegii regretatului actor de la Teatrul „Vasile Alecsandri” din mun. Bălţi, foşti directori și absolvenţi ai gimnaziului, consilieri locali, susţinători ai deciziei de consfinţire a numelui gimnaziului, membrii Comitetului părintesc, reprezentanţii Direcţiei Educaţie, Consiliului raional, dar şi ai Bisericii catolice din localitate. 

             Dreptul de dezvelire a Plăcii Memoriale a fost atribuit Nataliei LATU, gimnazista anului 2016, membră a Consiliului raional al Elevilor şi absolventei Ina CIOBANU, şi absolventei Ina CIOBANU, doctor în științe fizico-matematice, conferențiar universitar, decanul Facultăţii de Ştiinţe Reale, Economice şi ale Mediului a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi.

                Directoarea instituţiei, Antonina GRĂDINARI a punctat în mesajul ei de inaugurare: „Când a fost să se nască o nouă stea, aceasta a fost MIHAI VOLONTIR. Când a fost să se nască un om – acesta a fost MIHAI VOLONTIR. Când a fost să cadă o stea, tot cu acelaşi nume, noi am prins-o, pentru a nu o stinge niciodată. Ea va lumina mereu inimile şi sufletele noastre. Toţi cei ce suntem astăzi, generaţiile ce vor veni mâine, vom transmite această lumină şi vom trăi prin ea. Mă bucur că mi-a reuşit să realizez acest proiect, fiind susţinută de colectivul…

continuarea o veți citi în numărul 19 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Vera TABARCEA