DISTRIBUIȚI

La fel ca și în anii trecuți, anul acesta am decis să publicăm câteva scrisori originale adresate lui Moș Crăciun. Le-am selectat doar pe cele care au fost scrise de micuți sau maturi din familii social vulnerabile. Printre dorințele lor se numără: rechizite școlare, îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă, luminițe pentru brad, dulciuri, jucării sau chiar sănătate pentru cei apropiați. Doleanțele lor sunt realizabile, iar acum chiar „tu poți fi Moș Crăciun. Îndeplinește-i dorința unui copil!”

Mădălina C, 5 ani
„Eu cred că Moș Crăciun trebuie să vină pe la toți copiii. Chiar dacă părinții mă răsfață în fiecare an cu dulciuri și cadouri, aceasta o fac și bunicii, oricum îl aștept și pe Moș Crăciun, or, el este moșul cel mai bun, mai darnic. Eu cred că în preajma Crăciunului și a Anului Nou, minunile se împlinesc. Îl aștept cu nerăbdare pe moș să vină și pe la mine. Foarte mult l-aș ruga să-mi aducă acuarele și carioci. Îmi place foarte mult să desenez. Am eu creioane colorate, dar vreau acuarele calitative, de care am văzut la o verișoară de a mea din Chișinău. Eu sper că Moș Crăciun va ajunge anul acesta pe la majoritatea copiilor, căci sacul lui e magic.”
Luminița R, 8 anișori
„Dragă Moș Crăciun, Vă felicit cu ocazia sosirii Sărbătorilor de Iarnă! Am o dorință care mama nu o poate îndeplini. Sunt unica în familie, cresc de una singură, numai cu mămica. Tăticul a plecat peste hotare și nu se mai răspunde cu noi de ani buni. Noi suntem sărace. Îmi doresc foarte mult niște cizme de iarnă, o scurtă, bomboane și un brad.”
Victor UNGUREANU, clasa VI
„Dragă Moș Crăciun, provin dintr-o familie mare, cu 7 copii. Trei suntem elevi, iar alții patru stau acasă cu mama. Situația familiei noastre este foarte grea, dar ne dorim cu toții un calculator. Părinți nu -și pot permite asemenea lux.”
Cezara MOVILĂ,8 ani
„Dragul meu Moș Crăciun, în familie mai am doi frați. Tăticul numai lucrează mămica stă acasă cu frățiorul mai mic, de un anișor. Salariul lui tăticul abia de-i ajunge pentru toate cheltuielile casnice. Eu ți-am mai scris odată, dar cu părere de rău, atunci nu ai trecut pe la căsuța mea. La școală totul e bine. Învăț după puterile mele. Cunosc trei limbi:engleza, rusa și româna. Provin dintr-o familie vulnerabilă. Mă strădui să ascult de părinți.
Vreau să-mi aduci un ghiozdan nou, deoarece al meu e vechi și mic. Voi aștepta cu drag să ne treci pragul casei noastre.”

P.S. Dacă doriți să ajutați pe cineva dintre acești și alți copii, ne puteți contacta la numărul de telefon 0 (262)2-23-90 sau 079512487. Numele lor nu au fost menționate complet pentru a nu-i expune unor anumite riscuri.