DISTRIBUIȚI

Amintirile sunt cărămizi clădite zilnic cu efort, curaj și înțelepciune pe parcursul întregii vieți umane. E frumos când persoanele rămân în amintire veșnică la cei apropiați familiei, dar e și mai minunat când un Om lasă amprentă pentru totdeauna în memoria elevilor săi, în memoria colegilor de breaslă, în memoria tuturor care au tangență cu un domeniu comun de activitate. Omul-personalitate care a contribuit la dezvoltarea sănătoasă a tinerei generații prin intermediul sportului, a promovat merituos școala din Drăgănești, s-a consacrat pedagogiei și a educat multe generații de elevi este Nicolae Tiurin, profesor emerit din Moldova. Din 1983 mult stimatul profesor nu mai este printre pământeni, dar a rămas în memoria multor persoane care an de an îi comemorează amintirea întrunindu-se în cadrul Turneului Raional la tenisul de masă ,,În Memoriam Nicolae Tiurin”. Recent, a fost o zi întreagă consacrată Omului Nicolae Tiurin, care mereu a iubit copiii și i-a îndrumat pe calea corectitudinii, responsabilității și cumsecădeniei. Această zi a fost organizată de Oameni, cei care nu lasă să se umbrească de uitare lucrurile minunate: Plotnic Constantin- directorul gimnaziului ,,V.Alecsandri”, Dubencu Mihail -profesor de istorie, Mițic Roman și Mariana – antrenori de la Școala Sportivă ,,D. Atanasov”, Onceanu Viorel-Specialis principal al Serviciului Tineret și Sport al Consiliului Raional Sângerei, Dubenco Sergiu- primarul comunei Drăgănești, profesori din instituția gazdă, feciorii emeritului pedagog, elevii și părinții lor.
A fost o zi plină de competitivitate, emoții, concurență sănătoasă, sport și curaj. O zi care s-a încununat cu succes pentru toți. Unii au câștigat victorii, trofee, diplome și medalii. Alții, chiar dacă nu le-a surâs norocul victoriei, și-au completat abilitățile sportive. În final toți au avut parte de o lecție a vieții cu tema: ,,Prin greutăți spre stele” ( grec. PER ASPERA AD ASTRA). Acest motto era și sfatul zilnic al profesorului Nicolae Tiurin pentru discipolii săi. Despre Om și oameni am putea povesti multe, dar e bine când vorbesc faptele și nu numai vorbele.
La cele 8 categorii de vârstă și gen au concurat 62 sportivi îndrăgostiți de tenisul de masă. Au învins cei mai sârguincioși, atenți și corecți.
Locurile premiante:
Categoria a.n 2009 și mai mici
Fete
Locul I- CIRIMPEI SOFIA, Drăgănești
Locul II – CEBOTARI CRINA, Drăgănești
Locul III – CEBOTARI ALEXANDRA, Drăgănești
Băieți
Locul I – MIȚIC GABRIEL, Copăceni
Locul II – BONTEA NICOLAI, Drăgănești
Locul III – VREME VASILE, Drăgănești
Categoria a.n 2006 – 2008
Fete
Locul I- PATRAȘCU MĂDĂLINA, Drăgănești
Locul II – STAFII NICOLETA , Drăgănești
Locul III – NACU NICOLETA, Drăgănești
Băieți
Locul I – CHIȚAN ADRIAN, Copăceni
Locul II – MUSTEAȚĂ CRISTIAN, Copăceni
Locul III – RUSU CONSTANTIN, Copăceni
Categoria a.n 2005-1998
Fete
Locul I- CRISTINOI IRINA, Drăgănești
Locul II – ROȘCA NICOLETA, Drăgănești
Locul III – MUNTEANU VALERIA, Drăgănești
Băieți
Locul I – MORARU NICOLAE, Drăgănești
Locul II – MUSTEAȚĂ VADIM, Copăceni
Locul III – RĂCILĂ ION, Drăgănești
Categoria a.n 1969 și mai mari
Băieți
Locul I – MIȚIC ROMAN, Copăceni
Locul II – FETESCU IGOR, Copăceni
Locul III – FOCȘA LEONID, Iezăreni

Natalia Cristinoi, directoare adjunct pentru
instruire Gimnaziul ,,V.Alecsandri” Drăgănești