DISTRIBUIȚI

Administraţia gimnaziului „Anton Crihan” din oraşul Sângerei a creat condiţii optime, prietenoase procesului educaţional şi sănătăţii copiilor care învaţă în instituţie. Elevii se simt bune în fiecare spaţiu de clasă sau sală de sport, de festivităţi ori bibliotecă. Peste tot este cald şi confortabil, inclusiv în perioadă rece a anului. Mulţi dintre elevi ne-au spus că în gimnaziu este mai cald şi mai confortabil decât la ei acasă.

Pentru directoarea instituţiei Elizaveta CURCIUC un capitol aparte a constituit întreprinderea acţiunilor de bună pregătire a gimnaziului către un nou an de studii 2017-2018 şi către perioada rece a anului. Instituţia utilizează gaze naturale pentru încălzirea spaţiilor educaţionale. Potrivit directoarei, încă la 1 septembrie, curent a fost efectuată reparaţia tehnică a cazanelor şi testarea lor. Au fost supuse rigorilor metrologice aparatele care măsoară presiunea gazelor, volumul acestora, cât şi al apei. Cei 4 operatori de cazane şi responsabilul lor au participat la cursuri de instruire. De asemenea sunt prevenite şi situaţiile de risc pentru viaţa, sănătatea copiilor şi a profesorilor, a tuturor angajaţilor. În interiorul instituţiei funcţionează grupurile sanitare, atât în spaţiul ciclului primar, cât şi în galerie pentru elevii mai mari.
A fost valorificată suma de 268 mii lei, utilizată pentru reparaţia sălii de sport, schimbarea pardoselei, înoirea vestiarului şi a sălii de duş, inclusiv renovarea salii de festivităţi. Toate aceste condiţii îmbunătăţite sunt asigurate pentru binele şi sănătatea celor 387 de elevi. De asemenea, intrând în noul an de studii, gimnaziştii nu au recunoscut biblioteca. A fost îmbunătăţit cu mult fondul de carte atât prin donaţii, cât şi prin investirea a 25 mii lei, surse bugetare.
Buna pregătire a instituţiei de învăţământ către perioada rece a anului a contribuit şi contribuie la asigurarea calităţii învăţământului la toate treptele de şcolarizare. Spaţiul educaţional predestinat copiilor care studiază aici este mai atractiv prin condiţiile oferite, dar şi prin diversitatea tehnologiiolor educaţionale aplicate. Aceasta este şi explicaţia că instituţia constant ocupă locuri premiante în cadrul Concursului raional „Cea pregătită instituţie de învăţământ către noul an de învăţămănt şi perioada rece a anului”.