În decembrie drumul în Sângerei va fi finalizat

  În decembrie drumul în Sângerei va fi finalizat

106
DISTRIBUIȚI

Continuă reabilitarea drumului  de-a lungul orașului Sângerei. Odată cu aceasta  se creează  condiții total diferite, îmbunătățite cum le-au visat cetățenii și locuitorii urbei ani în șir. Se împlinește visul cel mare al  localnicilor, de a avea  drumul central ca la buni gospodari. Compania „ONUR –  Gruop” implementează  proiectul de revitalizare în totalitate a drumului.

Drumul vechi era o rușine și un necaz pentru toți, de erau conducători auto sau pietoni. Prin condiția sa punea o umbră și pată de incomoditate pe toată  imaginea și lumina prosperă a orașului din ultimul timp. Era un dezastru pe vremea  ploilor când apele pluviale nu aveau acces de scurgere. Era un dezastru, cu găuri  cârpite, porțiune cu porțiune zi de zi, pentru călători, taximetriști,    pentru  autobuzele locale pentru orice mijloc de transport  „Îmi era rușine de drumul care l-am avut până acum.  Fac des naveta  Sângerei- Bălți, în orele matinale. Totdeauna puneam capul în jos  de rușine pentru necazul  șoferului   care  ne intra în situație, întra  prin Sângerei, nu ne lăsa la  poarta orașului. Avea mare necaz,  își deteriora mașina. În sfârșit am ajuns  să trăiesc bucuria  că drumul  se repară. O să avem motivul să fim mândri că trăim și muncim locului în Sângerei și că avem drum ca în Europa”, a exprimat bucuria  localnicilor  comerciant în Piața Municipală Sângerei  Vladislav.

    Campania  turcească „ONUR Gruop”, participă la realizarea proiectului cu tehnica  sa, angajați și specialiștii săi din Turcia, în total 40 la număr. Concomitent ,echipă  a oferit șansa  a se angaja altor 60 de lucrători : șoferi, excavatoriști, lucrători la lopată, din mai mult localități ale raionului  Sângerei, dar și din alte  orașe și sate din Moldova:„Suntem câțiva  lucrători din  satul Petropavlovca , primăria Copăceni, din Copăceni, Grigorăuca, din Bănești, raionul  învecinat, Telenești Lucrăm  la lopată. Procesul de muncă este bine organizat. Ridicăm un salariu de  aproape 7 mii lei.  Dacă ași observat lucrăm practic non-stop, inclusiv sâmbăta și duminica. Doar că  ne rânduim în baza unui grafic bine stabilit. O duminică lucrăm, alta ne odihnim. Lucrul merge, cum spunem noi strună,”a  spus unul dintre angajați Dumitru Zabolotnâi.

Continuarea citiți în ziarul Ecoul nostru din 22 septembrie 2023.