Impresionați de Zilele Decadei  „Ion Creangă”

Impresionați de Zilele Decadei  „Ion Creangă”

36
DISTRIBUIȚI

La Biblioteca publică raională ”Vasile Alecsandri”  din Telenești  au demarat activitățile consacrate marelui povestitor humuleștean ce se încadrează în Decada Zilelor ”Ion Creangă”, acțiuni cu interes  zilnic sporit  in partea utilizatorilor.

De această dată, pășind pragul Bibliotecii Publice Raionale „Vasile Alecsandri”, direct în holul ei, elevii clasei a V-a „B” de la Gimnaziul „Mihai Eminescu”, însoțiți de diriginta, doamna Tatiana Bulgac au admirat cu mult interes expoziția de carte desfășurată cu genericul „ Sfătosul bunic din Humulești ne adună- la un sfat și o vorbă bună” și au ascultat cu mare atenție informațiile utile despre viața și activitatea lui Ion Creangă.

Utilizatorii au rămas impresionați de elementele decorative improvizate ,ce reprezintă secvențe din „Bojdeuca„ scriitorului, „lijanca” pe care a copilărit Hică, apoi „Calul Bălan” cu arapnicul, iazul unde s-a scăldat în copilărie, copacul cu cireșe, pupăza din tei , cuptorul cu „buchiile” lui Ion Creangă etc. .Cel mai impresionant moment a fost înscenarea snoavei „Cinci pâini” ,prezentată cu multă inspirație de elevii  Dumitru Damir, Ana Balan, Arianna Chicuș, Alexandrina Catrinescu  și Alexandrina Chicuș și Ion Eșanu. La finele activității copiii, pasionați de creația scriitorului și cunoscând bine opera lui au participat activ la o victorină literară.