DISTRIBUIȚI
În poză: comerț stradal în orașul Sângerei

O problemă majoră cu impact asupra sănătății prezintă comerțul stradal neautorizat (străzi, trotuare piețe improvizate), ce nu corespund normelor sanitare, cu produse ușor alterabile (carne, pește, lapte, produse din lapte, ouă ș.a.) „unii”, care contribuie la apariția toxiinfecțiilor alimentare.

Suntem în plină vară, când avem temperaturi toride și practic orice produs este supus unui risc de a se alerta. În special produsele lactate, ouăle, carnea, peștele ș a.
Au apărut în vânzare pepeni verzi, galbeni, unii de import, alții autohtoni timpurii, dar care sunt foarte sensibili la conținutul de nitrați. Trebuie să fim foarte atenți la fructele și legumele cumpărate.
Evident, toate domeniile (sferele) au nevoie de protecția statului, mai ales cel care are tangențe cu sănătatea oamenilor. În viața cotidiană întâlnim cazuri, care la prima vedere par niște mărunțișuri, în realitate acestea pot provoca o epidemie. E vorba despre comercializarea produselor alimentare, vândute în locurile neautorizate.
Majoritatea persoanelor care desfășoară o activitate de comerț își vând producția în piețile autorizate din raion, pe când unii au împânzit străzile raionului, vânzând produse alimentare în stradă și condiții insalubre. Cumpărând produse din locurile neautorizate ne punem sănătatea în mare pericol…

În poză: producție vândută direct de pe asfalt

 

Mai departe puteți citi în ziarul din săptămâna aceasta