DISTRIBUIȚI

Dacă trăieşti nefericita situaţie de a avea persoane dragi, pacienţi în spital, care ai nevoie să-i vizitezi la locul internării, până nu ai cu tine bahile, nu poţi face acest lucru. Este obligatoriu să încalţi bahile ca să poţi trece de uşa intrării. In caz contrar nu ţi se permite.

Este lege sfântă pentru securitatea sănătăţii pacienţilor şi mediului spitalicesc. La intrare în secţie oricare dintre infermierile sau persoanele de serviciu de la intrare nu-ţi permit nici în ruptul capului. Rigorile respective sunt obligatorii, fiecare este dator să le respecte. Alta este problema, dacă nu ai bahile cu tine, alergi cu sufletul la gură să le procuri. La farmacie de pe strada Testemiţeanu, din apropierea Centrului de Sănătate, care duce către spital, ele se vând la un preţ mult mai accesibil. Dar nimeni dintre cei ajunşi în teritoriul spitalului nu mai au timp să facă drum înapoi până la farmacia respectivă sau altele din oraş. Te dumereşti că nici asta nu-i o problemă, s-ar părea. Bahilele de care ai nevoie se vând pe teritoriul spitalului ca şi alte lucruri pentru un pacient în spital. Doar că preţul este mult diferit în acest spaţiu comercial din teritoriul spitalului. Acestea se vând cu trei lei perechea, faţă de 86 de bani, preţul de achiziţionare de la producător. Sunt şi la îndemână, mult mai aproape, pe teritoriul instituţiei spitaliceşti. În momentul când inima îţi este plină de emoţie pentru soarta persoanei dragi spitalizată parcă nu dai importanţă preţului exagerat. Dai cât nu face, doar să-ţi permită să intre în salonul bolnavului.
„Noi suntem patru care dorim s-o vizităm pe mama, am procurat 10 perechi de bahile, am achitat 30 de lei. Ce să facem, mâine de venim ne mai trebuiec altele. Nu am avut bani rezervaţi pentru aceste lucruri. Dar dacă nu ştim, unde se vând poate mai ieftin şi nu ne-am informat de necesitatea lor, înghiţim şi plătim mai scump. Ştiţi, nu dă bogatul, dă vinovatul”, ne-au spus aceşti cumpărători care veneau de la Tăura.
Am mai zăbovit în preajma acestui spaţiu comercial. Bahilele se tot vindeau ca pâinea caldă, căci grupurile de vizitatori care intenţionau să intre în spital făceau cale întoarsă, venind direct către acest magazin unde li se spunea că sunt bahile în vânzare.
Unul dintre tineri, care mergea la tata la spital, după ce a băgat cam furios bahilele procurate în buzunar a replicat. „Iată aista-i business,frate, la noi aşa se face”.
O bătrânică care a procurat în acea jumătate de oră bahile, şi-a făcut cruce: ferească Dumnezeu de cel ce se îmbolnăveşte, peste tot scumpete”, s-a crucit femeia.
Este adevărată şi miza proprietarului acestui spaţiu comercial: nu-ţi convine, nu procura. Pe nimeni nu impun să procure de la ei aceste lucruri. Se vând în famacii, bahile cât îţi pofteşte inima, inclusiv şi în cele, situate mult mai în vale de spital. Şi preţul este comparativ accesibil: la 1,20 lei perechea…

Mai departe puteți găsi în ziarul numărul 7 din săptămâna aceasta