DISTRIBUIȚI

Părintele Gheorghe Stegărescu, parohul bisericii Arhanghelii Mihail și Gavriil din satul Suhuluceni, raionul Teleneşti, mai are o preocupare către care a mers mulți ani: este profesor de educație fizică la Gimnaziul Coropceni, sat unde locuiește împreună cu familia. Satele Coropceni și Suhuluceni sunt despărțite de un iaz și comunică între ele pe un drum care trece pe dig.

Ion Curchi, directorul gimnaziului Coropceni, ne spune că opțiunea părintelui Gheorghe pentru preoție și pedagogie nu a fost întâmplătoare:
– Prin anii 88-89 ai secolului trecut viitorul preot, cu prietenul său Vasile Iliescu, erau elevi în clasa unde eram diriginte. Mă rugau amândoi la lecțiile de educație civică să le dau voie să meargă la slujbe la biserica din Suhuluceni. Le permiteam pe propria răspundere. Și iată peste ani ambii au ales preoția! Vasile este preot undeva la Reni, iar părintele Gheorghe și-a început slujirea în Cuizăuca, raionul Rezina, unde a predat la liceu şi religia, spune dl Curchi.
Părintele Gheorghe era înainte nelipsit practic de la toate activitățile extrașcolare din gimnaziu, adică deveni apropiat colectivului didactic, dar și copiilor. La multe activităţi participa fie în calitate de moderator, fie ca arbitru la competițiile sportive.

Continuarea citiți în n.50  din 10 decembrie 2021