DISTRIBUIȚI

În premieră, Voluntarii Rețelei Youth Klinic Moldova (Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor), au fost desemnați câștigătorii Premiului special pentru grupuri/organizații ale copiilor și tinerilor pentru realizări remarcabile în promovarea drepturilor omului în anul 2019 – un premiul pentru acțiuni, care au contribuit în mod excepțional la promovarea drepturilor copiilor și tinerilor.
Acest premiu special a fost introdus în contextul marcării a 30 de ani de la ratificarea Convenției ONU privind Drepturile Copilului și 25 de ani de la Conferința Internațională privind Populația și Dezvoltarea, pentru a recunoaște meritele copiilor și tineretului în domeniul promovării drepturilor omului.
Desemnarea echipelor cîștigătoare a avul loc la data de 6 decembrie 2019, în cadrul celei de-a 15-a ediție a Galei Premiilor ONU pentru Drepturile Omului 2019, unde au fost premiate cele mai eficiente, creative, inovative și participative inițiative de promovare și apărare a drepturilor omului.
Premianții au fost selectați în urma unui concurs deschis, criteriile utilizate în procesul de evaluare fiind perseverența, curajul, devotamentul și creativitatea, demonstrată în promovarea drepturilor omului, precum și impactul acțiunilor respective asupra vieții oamenilor.
Printre cei 120 voluntari participanți la ședința anuală de evaluare a activitățiilor în 2019 și planificare a activităților pentru anul 2020 au fost și tinerii centrului YK ”Viitorul” , care vor rămîne în istorie prin aprecierea cu premiul ONU 2019 pentru Drepturilor Omului.
Felicitări celor 41 de echipe de voluntari din întreaga Rețea Youth Klinic Moldova!
Acest Premiu reflectă meritul și efortul fiecăruia dintre voi!

Echipa de voluntari YK ” Viitorul”