Femeia de sub cerul cu multe curcubeie

Femeia de sub cerul cu multe curcubeie

101
DISTRIBUIȚI
În poză: Ludmila PROCIUC, gazda delegației din Coreea

Ludmila PROCIUC, administratoarea Incubatorului de Afaceri, a transformat instituţia într-o carte de vizită. În primul rând pentru raion şi Consiliul Raional, care este fondatorul acestuia. În al doilea rând pentru mulţi tineri, cupluri care s-au regăsit aici prin statut de rezidenţi şi acest loc prielnic le serveşte drept pistă de zbor în iniţierea unei afaceri. Ei ne-au mărturisit că sprijinul directoarei este inevitabil, ca o gură de aer în orice pas spre visul lor de a-şi iniţia o afacere. Ea are atâta energie şi pregătire profesională, cât râul apă poate duce. De aici vine şi succesul fiecărui rezident şi prosperarea sa în mediul de afaceri al raionului, iar Incubatorul de Afaceri Sângerei, potrivit aprecierilor ODIMM deţine I loc printre toate incubatoarele din republică.

Ceea ce o caracterizează este că administratoarea a atras zeci şi zeci de proiecte şi a stabilit parteneriate de nemăsurat. Delegaţiile de peste hotare sunt ca ceva firesc, iar training-urile de instruire întru susţinerea rezidenţilor sunt o permanenţă în activitatea sa. „Eu am urmat asemenea traininguri. M-am instruit, după care am putut face propuneri de proiecte, fiind ajutată prin sfaturi şi recomandări de doamna administratoare. Ca rezultat mi-am iniţiat o afacere, SRL „Gust de casă”. Prepar murături, preponderent harbuz, producţie proprie în borcane. Datorită ei am câştigat prin proiect şi un minitractor. Sunt fericită şi recunoscătoare. Ea crează pentru femeile din raion un mediu mai bun, ne încurajează că putem, suntem puternice şi avem potenţial”, susţine Alina DARABAN.
La rândul său Ludmila permanent învaţă ea însăşi, este la curent cu toate şi își implică colegii şi rezidenţii săi în perfecţionare continuă. E în permanentă căutare de proiecte benefice pentru incubator.„Este uşor şi plăcut să lucrezi alături, în echipă cu asemenea directoare şi fiinţă. Are cerinţe riguroase, nici nu se discută, dar nouă ne place şi atunci când ea le impune ori ne ceartă,o face delicat şi inteligent, după cum îi este chipul şi sufletul. Faptul cum se implică ne responsabilizează şi pe noi. Ca membri ai echipei sale, ne place să facem totul ce ne cere, căci a schimbat cu mult în bine lucrurile în incubator, nici nu se compară cum a fost, cum este acum. Cu venire sa, este totul ca la carte. Este o fire deschisă, ne împărtăşeşte planurile şi luăm decizii împreună. Ne spune ce a reuşit, ce obiective urmează, care proiect să-l implementăm, care sunt problemele. Are o inteligenţă aparte şi din acest motiv şi felul ei de a fi venim cu drag la serviciu şi o respectăm mult”, ne-a mărturisit Elena PAVINSCHI, contabila şef a instituţiei…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 46 din săptămâna trecută