Femeia, captiva zborului spre perfecţiune

Femeia, captiva zborului spre perfecţiune

772
DISTRIBUIȚI

Începutul fiecărei primăveri aduce în sufletele noastre o sublimă stare de fericire, renaştere, euforie, un sentiment al împlinirii şi noilor începuturi. Tradiţional, la 8 Martie ne oprim puţin din rutina zilnică pentru a omagia mamele noastre, bunicile, surorile, domniţele, toate reprezentantele gingăşiei, feminităţii, dragostei şi continuităţii vieţii pe pământ.
Reprezentantele sexului frumos şi puternic, femeile din raionul Sângerei, au fost omagiate cu ocazia Zilei de 8 Martie printr- un program festiv deosebit, organizat de Secţia Cultură a Consiliului raional. Fiecare femeie, mămică, bunică, domniţă a fost întâmpinată la intrarea în sala spectacolului dedicat lor, cu zâmbete şi florile recunoştinţei.
Festivitatea dedicată femeii s-a desfăşurat în incinta Casei raionale de cultură ,,Nicolae Iorga”, din oraşul Sângerei. Valeriu RUSU, moderatorul spectacolului a mărturisit în debutul mesajului său că: „femeile sunt florile visării, şi dacă avem sau nu dreptate, datoria noastră, a bărbaţilor este să le respectăm şi să le iubim.”
Pentru dedicaţii femeilor sărbătorite au fost selectate cele mai frumoase melodii, realizate de talentaţii copii şi tinerii interpreţi din cadrul Centrul de Creaţie Argement din or. Sângerei, cât şi de interpreţi consacraţi, membri ai Organizaţiei Concertistice „Busuioc Moldovenesc”, condusă marele maiestru Anatol VIȚU.
Un deosebit mesaj de felicitare a adresat preşedintele raionului Sângerei, Vasile MARANDIUC: „De fiecare dată la început de primăvară, timpul parcă se oprește puțin în loc ca să vă omagieze. Mărţişorul şi 8 Martie sunt sărbătorile pe care la asemuim cu cele patru virtuţi ale femeilor: sensibilitatea, frumusețea, tandrețea și finețea.
Cu această ocazie, vă adresez cele mai alese urări de sănătate, fericire, prosperitate și realizarea a tot ce e frumos, sublim şi sfânt. Doresc tuturor femeilor din raion să-şi poarte cu mândrie frumuseţea şi feminitatea, să rămâneţi graţioase, să vă sclipească ochii de bucurie, să fiţi mereu iubite, apreciate şi respectate, atât în familie și la serviciu, cât și în societate. Iar numele Domniilor Voastre să fie cântat totdeauna dulce şi frumos.”
Mesaje de felicitare şi recunoştinţă au adresat şi alţi oficiali din raion.
Ziua femeii a fost recunoscută ca sărbătoare internațională în 1977, devenind o tradiție în majoritatea țărilor din Europa și în SUA, aceasta este sărbătorită, cu mult fast de fiecare dată.