DISTRIBUIȚI

        Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a premiat șase câștigători ai concursului național „Familii diferite, aceeași dragoste”. Premianții au fost selectați dintre cele circa 170 de familii participante. Desfășurat în perioada 18 aprilie – 11 mai curent, concursul a avut scopul de a promova unicitatea familiilor din țara noastră.

      Printre participanți s-au numărat familii complete, asistenți parentali profesioniști, case de copii de tip familial, familii monoparentale, copii care cresc cu unchi, mătuși sau bunei, din toată țara. Aceștia trebuiau să realizeze un video sau o fotografie, în care să ilustreze un moment din familia lor. Cei 6 finaliști au fost selectați la două categorii, secțiunea video și foto, de către un juriu format din reprezentanții ministerului și ai partenerilor de dezvoltare, pentru originalitatea și respectarea tematicii concursului.

Cu satisfacție remarcăm faptul că printre participanți a fost și familia DRUCIOC din satul Petrovca, care sunt asistenți parentali profesioniști și cresc, pe lângă copii lor biologici, alți patru copii rămași fără ocrotire părintească. Aceștia au câștigat la proba video, demonstrând că sunt o familie talentată și sufletistă, care oferă suport și dragoste pentru copiii rămași fără ocrotire părintească. Lucrarea lor a redat că familia înseamnă multă dragoste, grijă și respect. Părinții activează în calitate de asistenți parentali profesioniști și își onorează cu demnitate obligațiile. „Copii sunt o rază de soare în orice familie. Ei sunt buna dispoziție și maximă energie. Luarea deciziei de a fi asistent parental a fost una…

continuarea o veți citi în numărul 21 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: familia DRUCIOC, sursa: mmpsf.gov.md