DISTRIBUIȚI

Războiul în Ucraina continuă cu cruzime. Dorim să se încheie, dar bombardamentele înspăimântătoare continuă. Refugiații continuă să vină în Republica Moldova. În fiecare localitate ori mahala din raion sunt găzduite mame și copii , care au părăsit Ucraina. Îngroziți trecând hotarul vecin, la noi puțin să se ogoiască de strășnicia împușcăturilor.

Ei sunt în continuare adăpostiți în centrele pentru refugiați din raion. O mare parte dintre ei sunt preluați în familii, continuă să dirijeze cu această activitate și situații Maria Bajura, șefa Centrului Unic de Comandă:„ Am avut și avalanșe de valuri de refugiați ,când depuneam non – stop eforturi ca să gestionăm situațiile. Acum e puțin mai lejer. Mulți dintre ei oricum pleacă. Bunăoară la Centrul Elim- Caritate toți acum sunt plecați. Avem multe familii generoase în comunități, care s-au oferit să le deschidă ușa și să le oferite din bunul și bucățica lor,”a precizat doamna Bajura.
Ca un moment concludent s-a înscris în context mesajul Elenei Ulmadă de la Bilicenii Vechi: „Cu consimțământul proprietarei casei am primit la adăpost două doamne refugiate, cu două nepoate. Eu cunosc puțin limba ucraineană și pot comunica cu ele.

Continuarea citiți în n.14 din 25 martie 2022