Toamna din acest an ne bucură cu vreme caldă și uscată. În același timp crește riscul izbucnirii incendiilor, cauzate de arderea resturilor vegetale, frunzelor uscate. Este o situație periculoasă atât pentru orașul nostru, cât și întreg raionul. Frunzele uscate și resturile vegetale se aprind foarte ușor, iar flăcările distrug stratul fertil al solului și insectele.
Serviciul Inspecției pentru Protecția Mediului Sângerei îndeamnă cetățenii, autoritățile să nu polueze aerul atmosferic, prin arderea frunzelor. Potrivit sursei, substanțele nocive care se elimină la arderea resturilor vegetale se acumulează în stratul inferior al atmosferei- zona de activitate umană intensivă. Și specialiștii Secției raionale pentru Situații Excepționale le amintește odată în plus cetățenilor că trebuie să respecte regulile de securitate antiincendiare, să nu cauzeze incendii în ecosisteme. În primul rând, se interzice arderea frunzelor uscate și resturilor vegetale, să nu aprindă ruguri în apropierea caselor.
„Dând foc frunzelor uscate, mulți cetățeni nu conștientizează faptul că procedează nelegitim. Legea prevede pentru aceasta tragerea la răspundere administrativă.”, spune Sergiu Mihailiuc, șeful Secției pentru Situații Excepționale Sângerei.
Continuarea citiți în nr. 36 din 25 septembrie 2020