Electorala 2023 promite să fie extrem de complicată

Electorala 2023 promite să fie extrem de complicată

8
DISTRIBUIȚI

Legislativul a decis: alegerile locale generale vor avea loc la 5 noiembrie 2023, prima duminică a lunii noiembrie curent și  perioada-limită prevăzută de legislație. În condițiile unei societăți zăpăcite, inclusiv și de un șir de acțiuni-legi- decizii, actuala electorală promite să fie extrem de complicată.

Reieșind din asta, dar și din experiența campaniilor electorale precedente un grup de organizații neguvernamentale, inclusiv din domeniul mass-media și-au propus să ia sub control desfășurarea electoralei, să monitorizeze pretendenții la funcția de primari , consilieri și să informeze operativ alegătorii despre profilurile acestora, un accent deosebit punând pe integritatea, profesionalismul calităților morale ale lor.

Redacția săptămânalului Ecoul nostru, își propune să participe plenar în această campanie, cu câteva seriale de articole. Alături de publicațiile pur informative prin care vom ajuta alegătorii să înțeleagă toate aspectele desfășurării alegerilor în circumscripții, despre drepturile și obligațiunile actorilor electorali, dar și alegătorilor, ziarul va insera și articole despre candidații pentru alegerile locale generale înaintați pe listele de partid și cei independenți, programele lor electorale, articole de la dezbaterile organizate de redacție cu candidații.

Invităm cititorii să se implice activ în această campanie. Așteptăm întrebări de interes comun la care ne vom strădui să găsim răspunsuri, informații despre activitatea organelor electorale, desfășurarea procesului de organizare a alegerilor, viața și faptele pretendenților la funcția de primari și consilieri ai comunelor, președinte de raion, Contactele redacției le puteți găsi la pagina 7.