El creşte proprii jucători de fotbal

El creşte proprii jucători de fotbal

74
DISTRIBUIȚI

n prezent face acest lucru n cadrul Şcolii de Sport Dumitru Atanasov din oraşul Sngerei.Creşte faimoşi jucători de fotbal, i antrenează n această activitate de la vrsta cea mai mică, pnă i vede jucători de top. Ocuparea copiilor cu fotbalul este programul său de-o viaţă. i place ceea ce face, activitatea de pedagog-antrenor. Aceasta a făcut de la vrsta de 22 de ani,după absolvirea facultăţii de educaţie fizică şi sport.

Vera TABARCEA

Tot de atunci este n Sngerei şi pe aceste terenuri de sport a crescut şi creşte generaţii faimoase de fotbalişti. A educat şi educa prin fotbal şi lecţiile sale de cultură fizică pe care le-a predat de-a lungul carierei profesionale adevăraţi patrioţi.

Chiril ŞUŞU mai nti a predat lecţii de cultură fizică, apoi a organizat antrenamente la fotbal şi a atras copii n acest jos fascinant,n lumea faimoasă a sportului şi a fotbalului inclusiv. Mulţi presupun că aceasta ar fi cheia succesului său, că deţine şi cunoaşte multă pedagogie şi psihologia copilului. A putut combina lecţiile cu antrenamentele. Dintre toţi elevii săi la lecţii a ştiut a selecta viitori şi buni sportivi, inclusiv fotbalişti. După lecţii şi programul şcolar deplin au urmat totdeauna antrenamentele. Dintre elevii săi a ştiut să selecteze talente pentru sportul mare. Să le antreneze astfel ca să aibă nume notorii astăzi n lumea fotbalului. Primul dintre discipolii care a intrat n lumea fotbalului prin cele dăruite şi instruite de Chiril ŞUŞU a fost şi este Emil CARAS, nume notoriu n fotbalul naţional şi nu numai. Mai apoi, discipolii săi ca Nicu URVANŢEV a fost selectat pentru selecţionata naţ

ională. Joacă acum pentru ŞERIFF, Tiraspol. Maxim DABIJA, alt nume sonor n lumea fotbalului, Tudor IAPĂRĂ de asemenea au fost selectati pentru selecţionata Moldovei, acum joacă pentru Zimbru. La moment alt discipol de-al său, promiţător urcă prin dibăcie fotbalistică treptele n această ascensiune,Cristian CIUPERCĂ,elev al LT Olimp, feciorul profesorului Igor CIUPERCĂ, recunoscut printre sportivii anului şi fotbalişti n ascensiune la Gala Fotbalului, promovată de Asociaţia fotbalului din Sngerei.

Iar cu echipa sa de copii deţine ntetatea la nivel republican. Mă refer doar la acest exemplu: locul II La Campoinatul Moldovei la Mini-Fotbal GUGUŢĂ. Micii săi fotbalişti au avut concurenţi 12 echipe, cele mai puternice dintre echipele de copii din republică. Au demonstrat spectacole formidabile, rămănnd după zece zile de competiţii să joace pentru locul I, pierznd doar cu un singur punct n faţa adeversarilor. Pnă a fi premiaţi pentru titlu de vicecampioni ai Moldovei copiii au vărsat multe lacrimi şi au fost măcinaţi de regrete pentru că au fost la un mic pas de victoria att de mult rvnită.

Noi am nsopţit copiii, eram aproape că neputincioşi