„Ei sunt copii ca şi noi”

„Ei sunt copii ca şi noi”

531
DISTRIBUIȚI

     Copiii cu dizabilităţi de la Centrul de zi „Credo” din Sângerei au avut parte de multe momente de fericire şi de neuitat. Recent, în ziua dedicată persoanelor cu dizabilităţi, ei au primit în vizită mulţi semeni de ai lor, cât şi parteneri educaţionali, care au organizat pentru ei surprize, daruri şi au interacţionat împreună. S-au distrat şi s-au bucurat, demonstrându-le că în centrul lor au parte de un leagăn al copilăriei atractiv.

Potrivit directoarei Centrului de zi pentru copii cu dizabilităţi „Credo”, Silvia RUSU, împreună cu specialiştii care-i ghidează, beneficiarii serviciilor de aici au fost încadraţi în pregătirea unui program artistic, pe care l-au demonstrat cu bucuria specifică lor la venirea oaspeţilor. Cei mai mari dintre ei au demonstrat abilităţi culinare, pregătind singuri, fără sprijinul cuiva, pizza. Micii bucătari au fost aplaudati de toţi cei prezenţi şi produsul pregătit cu mult drag de ei, a fost consumat cu plăcere de către semenii lor. Pentru prima dată au venit şi au cunoscut viaţa lor, beneficiarii din Centrul „Luminiţa” din Sângerei, dar şi ai serviciilor Echipei Mobile. Ei au interacţionat împreună, au cântat, au recitat şi s-au bucurat de momentul de fericire pe care îl trăiesc. Alături i-au avut pe mulţi dintre părinţi, dar permanent, în fiecare moment au fost şi sunt în preajma lor, educatoarea Eugenia CUCU, asistenta medicală Vera NEAGA, logopedul Cristina CIORARU.
Lanţul surprizelor pentru copiii cu nevoi speciale a continuat să-l desfăşoare reprezentanţii primăriei oraşului împreună cu viceprimara Maria CONDORACHI, în gestiunea căreia se află instituţia. Copiii s-au bucurat de încrederea adusă în sufletul lor de doamna vicepimară, care a împărtăşit momentul cu ei. Tot ea i-a încredinţat că-i va ajuta lui Moş Crăciun să găsească pârtia pe care să ajungă în primul rând la ei.
Biblioteca orăşenească a fost prezentă cu surprize de cărţi pentru copii, variate: pentru cei care ştiu să citească şi să descifreze enigma povestilor din ele, cât pentru cei care rămân încântaţi de desenele şi imaginea personagelor. „Avem o colaborare de mai mulţi ani, este un parteneriat benefic. Copiii Centrului „Credo” participă la activităţi în bibliotecă, dar venim şi noi la ei cu cărţi noi. Îi sensibilizează aceste momente şi sunt benefice pentru ei”, ne-a spus Lilia COSTEŢCHI, directoarea bibliotecii orăşeneşti.