DISTRIBUIȚI
În poză: profesorii Gh. TĂBĂRȚĂ, C. MATVEEV și participanții la proiect

Profesorii de istorie de la instituţiile de învăţământ din raion au trăit plăcuta ocazie de a participa la un seminar cu subiectul „Rolul istoriei în dezvoltarea apartenenţei identitare şi a comportamentului civic la elevi”. Seminarul a fost promovat cu pregătire şi inspiraţie la LT „Olimp”, administraţia şi profesorii care s-au oferit să demonstreze modele de lecţii neordinare şi activităţi extraşcolare precum a fost Festivalul „Cântecele care ne-au însoţit istoria”.

Festivalul a fost sfârşitul care încununează opera şi care i-a determinat pe participanţii la seminar, profesorii de istorie, să pună nota 10 fiecărei dintre activităţile ce au cuprins agenda seminarului de promovare a istoriei şi constiinţei naţionale. Pentru profesorii veniţi de la instituţiile de învăţământ din raion, festivalul cât şi orele demonstrative au fost o surpriză, încântare şi care i-au lăsat cu răsuflarea întretăiată şi cu un munte de emoţii pozitive crescute în suflet, de mândrie naţională şi de adoraţie pentru aceşti copii frumoşi şi patrioţi. Înălţimea şi mesajul profund al festivalului, organizarea sa, însă, sunt o manieră şi un eveniment obişnuit pentru elevii şi profesorii liceului, care este promovat constant, an de an de către profesorul de istorie Petru DUBENCU. Evenimentul este iniţiativa acestui patriot al neamului, profesor de vocaţie. Evenimentul a ajuns la cea de-a IV-a ediţie şi a însoţit motto-ul: „Noi suntem un popor/ Noi vom fi un popor / După propria noastră croială./Dacă nu doarme adânc /Dacă e trează oricând /Conştiinţa naţională.”
Şase colective ale claselor liceale, au promovat acest subiect prin discursuri muzicale şi muzical teatralizate, interpretând: „Treceţi, batalioane româine, Carpaţii”, „Basarabie, nu plânge”, „Pentru Ea la Putna clopot bate,” „Ştie codrul, ştie neamul”, „Cât trăim pe acest pământ”, „Domn viteaz şi sfânt”, „Nistrule, Nistrule drag”…

continuarea o puteți citi în ziarul numărul 12 din această săptămână