După investirea noului Guvern, avem speranțe de normalitate

După investirea noului Guvern, avem speranțe de normalitate

Elena CUCOȘ

389
DISTRIBUIȚI

Odată cu investirea noului cabinet Chiril GABURICI, se pare că a luat sfârșit, cel puțin pe hârtie, criza politică din Republica Moldova. Dacă acest lucru s-a realizat și în mod concret, proba timpului o va dovedi-o în viitor. Deocamdată cetățenilor republicii, oameni politici sau simpli locuitori nu le-a rămas decât să se dea cu părerea, să spere și să aștepte. Din discuțiile purtate cu aceștia, s-a putut afla ce crede fiecare despre situația politică actuală, cum s-a trecut peste criza politică și ce speranțe își pun toți în noul Prim-ministru.

Vasile GRĂJDIERU, PDM. „Să dea Dumnezeu ca măcar după o sută de zile să se vadă și primele rezultate. În timpul acesta echipa guvernamentală trebuie să se formeze, să-și arate capacitățile și posibilitățile și să aibă primele succese. Timpul ne va dovedi. Țara noastră are două mari bogății. Pământul ne-a rămas intact, dar oamenii, adică forța de muncă, este mult diminuată. Un însemnat număr de oameni a plecat peste hotare. Fluxul acesta de migrație trebuie oprit, moldovenii convinși să rămână în țara lor, să muncească aici, contribuind la dezvoltarea propriei economii”.

Ion CEBOTARI, PCRM: „Este bine că s-a reușit investirea unui Guvern. Țara trebuie guvernată, condusă, și socot că GABURICI este cea mai optimă candidatură iar cu el vom merge înainte. Integrarea europeană nu va fi afectată deoarece propunerea lui ca premier vine din partea partidelor pro-europene. Țara noastră va ajunge cu siguranță în Europa, dar această Europă trebuie construită aici, nu să așteptăm ca schimbările să vină singure de la sine”.

Continuarea o găsiți în numărul 10 din 27 febuarie.