DISTRIBUIȚI

   Ziua de duminică, 20 octombrie, nu va fi una obișnuită. E ziua în care, împreună, avem șansa de a alege: continuăm să trăim în sărăcie, întuneric, cu starea proastă a drumurilor, fiindu-ne încălcate drepturile la fiecare pas, sau…20 octombrie este Ziua în care avem datoria de a schimba în bine destinul nostru, al fiecăruia, al comunelor și raionului în întregime.Duminică am putea să ne debarăsăm definitiv de trecut și să deschidem larg porțile Viitorului, să ne trezim luni în Lumină sau în roșu .

    Multă, chiar foarte multă forfotă săptămâna aceasta. Ne punem multă speranță pentru 20 octombrie. Totul depinde de noi, de oamenii raionului. E de datoria noastră, a tuturor, să ne informăm rudele, prietenii, vecinii, bătrânii despre importanța de participare al fiecărui cetățean . Or, nu putem, nu avem dreptul să pierdem această șansă. Tot mai mulți cetățeni se frământă în preajma alegerilor locale generale, căutând răspuns la întrebarea: pentru care candidat să voteze? Mai mulți cititori ni s-au destăinuit că își vor da voturile pentru primarii tineri,necompromiși, energici, receptivi la durerile lor etc.Ne despart doar două zile de data alegerilor locale generale. Să ne trezim, să ne ridicăm și să mergem la votare, spre a ne făuri Viitorul .
Cu multă neliniște în suflet cetățenii raionului se gândesc la faptul că s-ar putea să pierdem alegerile, iar cei roșii, să ne aducă încă multă pacoste ani și ani înainte. Cum să evităm acest lucru? Cum să învingem și să făurim o comună, un raion prosper, european? Este posibil oare, atâta timp cât ne aflăm sub influiența Rusiei și „ oamenii Moscovei” au multă susținere pentru a se afla la conducere și a face interesele imperiului resimțit încă în acest teritoriu?
Clasa politică de la noi este în mare parte depravată, amorală, coruptă. Minciuna, mistificările, incultura sunt insemnele caracteristice cele mai evidente ale multora. De cele mai multe ori, populația noastră este pusă în situația de a alege dintre trei și mai mulți răi pe cel mai puțin rău. Ce se întâmplă cu cei buni, cu adevărat patrioți, cei apți și demni de a fi promovați în cele mai înalte funcții publice de conducere a primăriilor și raionului?
Să ne trezim, să ne strângem rândurile și să ne consolidăm forțele. Este o necesitate vitală a noastră, a tuturor.
Mare agitație e printre pensionari „ținta”multora dintre candidații la funcția de primari. Care mai de care își lansează programele lor. Bieții oameni se crucesc de unde se iau atâtea pretendenți de toate culorile curcubeului. Scenarii politicie sunt „developate” în fața lor, năucindu-i cu fel de fel de năzdrăvănii. Tone de hârtie se consumă zilnic, fiind „ topită” în placate, postere, afișe, pliante și alte foi de agitație electorală. Mediul ambiant devine și mai poluant cu hârtia colorată aruncată zilnic. Se „sacrifică” multe forțe umane, antrenate în arena politică și nepolitică, artiști cu renume implicați în electorală… Încotro mergem? Ce scopuri urmărim?
Pe unii politicieni de la noi, pare-se, îi interesează cel mai mult acum cum să se mențină pe „arenă” și cum să-și protejeze propriile afaceri, propriul capital. Nu capitalul politic, pe care ei – de fapt –nici nu-l prea au, ci capitalul bănesc, propria lor avere. Iată de ce se zbat din răsputeri pentru a răzbate în Consiliul raional, local, la funcția de primar , precum și alte funcții publice care, se negociază acum în grupuri, partide etc. Unii fac mereu calcule și caută cu orice preț să învingă , frământându-se cu cine să se „lege” pentru a reuși să treacă..Firește, o conducere înnoită, cu oameni tineri, energici și competenți, cu școală și pregătire „europeană”, ar fi una din soluțiile care ar face mai viabil raionul.
Așadar, duminică, 20 octombrie, să ne unim într-un spirit, într-o singură voință și să votăm viitorul copiilor și nepoților noștri. Votul fiecăruia dintre noi contează. Duminică facem alegerea corectă. Să votăm cu rațiunea, astfel ca luni să nu ne fie rușine să privim în ochii copiilor și nepoților pentru felul cum am votat.