Drumurile lăsate baltă de companii din UE vor fi reabilitate de turci

Drumurile lăsate baltă de companii din UE vor fi reabilitate de turci

80
DISTRIBUIȚI

Compania ONUR Taahhut Tasimacilik Ve Ticaret Ltd. Sti a mai câștigat două contracte de lucrări de reabilitarea a drumurilor. E vorba de fapt de două sectoare din drumul R6 Chișinău-Orhei-Bălți, cu o lungime de 30 kilometri: centura de ocolire a oraşului Sângerei şi un segment de drum de la Sângerei şi până la Sărăteni, scrie mold-street.com

Aceste segmente de drum trebuiau să fie gata încă doi ani în urmă, dar compania MSF Engenharia din Portugalia, care a câştigat precedentul contract în anul 2015 a efectuat doar circa o treime din lucrările planificate. Aşa că autorităţile au fost nevoite în martie 2018 să rezilieze contractul.

Ulterior Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care finanţează proiectul au anunţat un nou concurs, câştigat de ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. din Turcia.

Contractele semnate pe 10 iulie 2019, au o valoare de 19,36 milioane euro şi de 16,65 milioane euro, mai scrie mold-street.com.

Potrivit ASD, din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, timpul planificat pentru finalizarea acestora este de de 730 de zile şi 365 zile pentru Perioada de Notificare a Defecţiunilor (perioada de garanţie).

Drumul republican R6, asigură conexiunea între orașul Bălți și drumul M2 Chișinău – Soroca, prin Sîngerei. Acest drum este unul dintre cele două drumuri de importanță majoră ce asigură circulația între Chișinău și Bălți, precum și între mai multe centre regionale și locale.