DISTRIBUIȚI

Voluntarii și specialiștii CSPT „Viitorul” s-au implicat activ în promovarea modului sănătos de viață și desfășurarea Zilei Mondiale a Diabetului, prin răspîndirea pliantelor informative la magazinul „Hermes”, Piața centrală și sensibilizarea administrației publice locale în problemele diabetului zaharat. În contextul marcării Zilei Mondiale a Diabetului Zaharat, în incinta farmaciilor din or. Sângerei sunt organizate puncte de testare a glicemiei pentru toți doritorii.

Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat a fost marcată pentru prima oară la 14 noiembrie 1991, din inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății și a Federației Internaționale de Diabet (FID). A devenit zi oficială a Națiunilor Unite în 2007 prin adoptarea Rezoluției 61/225 la 20 decembrie 2006.
Tema pentru ediția din 2017 a Zilei mondiale de luptă împotriva diabetului zaharat este ”Femeile și diabetul — dreptul nostru la un viitor sănătos”. Astfel, se dorește ca toate femeile cu risc de a face diabet sau care suferă deja de această boală să poată beneficia, în mod accesibil și echitabil, de informația și medicația necesare prevenirii sau tratării.
Mihaela FILCOV, voluntar CSPT