DISTRIBUIȚI

       Centrul „Maranata” din Sângerei există deja de 12 ani, iar copiii vin de fiecare dată la activitățile interactive organizate aici cu mult drag. La fel a fost și săptămâna aceasta când beneficiarii centrului au fost implicați în coacerea produselor de patiserie.

       Tinerii ce calcă pragul acestei instituții își pot ocupa timpul liber cu îndeletniciri de tot felul: de la croitorie, aplicații, desen, cântec, până la patiserie. Ziua dedicată copturilor s-a derulat cu succes, iar copiii au putut să testeze din plin noile utilaje moderne instalate de curând. Au venit chiar și specialiști în patiserie de la Chișinău ca să-i ghideze pe beneficiari în coacerea a trei feluri de dulciuri: muffini, brioșa siciliană și tartaletta. În special, copiii au fost încântați la coacerea cozonacilor pentru Paște.

În total 15 copii din familii social-vulnerabile sau monoparentale s-au bucurat de rezultatul muncii lor, au gustat cu nerăbdare din copturile pregătite cu mâinile proprii, au recitat poezii, au cântat și au mulțumit pentru posibilitatea de a cunoaște lucruri noi.

Elena TABARCEA, coordonatoarea proiectului a ținut să menționeze că „în afară de zilele dedicate patiseriei, mai facem lecții adăugătoare celor de…

continuarea o veți citi în numărul 15 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Elena TABARCEA