Doar împreună suntem puternici

Doar împreună suntem puternici

54
DISTRIBUIȚI

Luni, 8 octombrie este ziua „Ecoului nostru”. De 19 ani ziarul este prezent pe piața mediatică, fiind așteptat săptămânal de cititori. Din start ne-am propus un scop bine determinat – să facem un ziar plin de conținut, o publicație cu adevărat liberă, echidistantă în raport cu statul, partidele politice, etc. Am devenit, pe bună dreptate, cel mai popular ziar din teritoriu.

Astăzi, noi cu Dumneavoastră, stimați cititori avem posibilitatea să ne deplasăm imaginar în trecutul nu prea îndepărtat și să facem o concluzie a celor realizate, să comparăm aspectul actual al ziarului cu cel de cândva.
De 19 ani pe piața media locală apare o publicație care oferă cititorilor subiecte de interes, abordate cu profesionalism și în profunzime. „Ecoul nostru” a demonstrat că, într-o vreme a incertitudinilor, cine vrea poate rezista tuturor „uraganelor” politice și economice. Prin exercițiul profesional, exercitat cu responsabilitate, promtitudine, echidistanță și originalitate, ne-am impus ca un termometru veridic al existenței de la 1999 încoace. Prezența ziarului, drept sursă credibilă de informare este dovada, că în această perioadă am depășit bătăliile cu vremurile, greutățile și piedicile care ni s-au pus. Am avut o conlucrare eficientă cu cititorii, agenții de publicitate etc. Am demonstrat pe parcursul anilor că știm să găsim resursele și oamenii necesari pentru a merge înainte și a menține prezența publicației pe piața informațională. Cel mai mult ne-au încurajat abonații, susținătorii, toți cei care ne citesc, demonstrează fidelitate. Împreună cu ei am scris istoria acestor ani. Ne-am străduit să păstrăm încrederea lor prin ceea ce publicăm,să pătrundem în esența evenimentelor și ideilor lansate, să informăm veridic, echidistant cititorul nostru fidel. Prin argumente am dat putere cuvântului scris, prin curaj, zbucium, perseverență am reflectat evenimentele și realitățile vieții cotidiene, istoriile de succes ale oamenilor. Ne-am străduit în măsura posibilităților să fim alături de susținătorii ziarului, am mers în întâmpinarea interesului lor major. Aceasta ne este dăruirea și insistența jurnalistică.
Greu ne-a fost și mai greu ne este acum, dar nu cedăm.
În această perioadă de timp, nu fără provocări și răscruci, am reușit împreună să ne referim la conștiința cetățenească, politică, juridică sau la cea etnică, istorică și lingvistică contaminate masiv de niște agenți patogeni auto declarați proeuropeni…

continuarea o puteți citi din ziarul numărul 35, din această săptămână