Discipline moderne întroduse în școli

Discipline moderne întroduse în școli

363
DISTRIBUIȚI
Poză-simbol

Odată cu începutul noului an de studii, în instituțiile de învățământ din țară au fost introduse noi discipline școlare. Este vorba despre Dezvoltarea personală, Educația pentru sănătate, Educația digitală și Robotica, ore care vor fi predate de pedagogi ce au trecut instruirile necesare. Noile discipline sunt importante pentru dezvoltarea elevilor pe plan personal și social.

Noile direcții strategice în învățăm-ântul general de asigurare a procesului educațional pentru acest an de studii au fost propuse de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și au fost înscrise în Planul-cadru, urmând să fie implementate în școli. Astfel în anul curent, elevii vor lua cunoștință cu o disciplină obligatorie de Dezvoltare personală, propusă pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, disciplină școlară reconceptualizată; altă disciplină cu statut obligatoriu – Educație pentru societate va înlocui Educația civică; precum și două obiecte cu concepție modernă: Educația digitală care va fi parte componentă a disciplinei Educație tehnologică, și modulul Robotica care la fel va fi inclus în disciplina Educația tehnologică( doar în clasa a IV). Pentru a iniția cadrele didactice, formatorii din raion au desfășurat sesiuni de instruire a noilor obiecte.
Mihai CURCIUC, șef – adjunct al Direcției Educație Sângerei a remarcat: „ Obiectele respective sunt binevenite, deoarece trăim în secolul tehnologiilor informaționale. Cred că încă din școală un copil trebuie învățat corect cum și pentru ce are nevoie de a folosi tableta, telefonul etc. Deasemenea sunt cazuri când tinerii nu știu să comunice, nu pot ține un discurs convingător sau nu cunosc lucruri elementare despre educația personală, lecția toleranței și multe alte subiecte sensibile pentru societatea noastră. Toate aceste lucruri vor fi predate la respectivele discipline. Va fi o nouă abordare, un nou concept. Credem că aceste obiecte vor ajuta copiii să se descurce mai ușor în societate.”…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 32 din această săptămână