Din 70 de ani, 50 – pe scenă, lângă cântecul popular

Din 70 de ani, 50 – pe scenă, lângă cântecul popular

145
DISTRIBUIȚI
În poză: Nicolae GLIB alături de fiul Isidor, nepoțică, nepoțel și ansamblul „Moștenitorii”

La Pepeni, în data de 12 mai curent, interpretul de muzică populară Nicolae GLIB, a jubilat două evenimente din viața personală consecutiv: 70 de ani de la naștere și 50 de ani de când este în slujba cântecului popular. Astfel, consătenii maestrului, oaspeții prezenți din țară și de peste hotare, au avut parte de un concert aniversar de zile mari.

În zi de duminică, scuarul Casei de Cultură „Nicolae Glib” din comuna Pepeni a fost arhiplin de iubitori ai cântecului popular și ai folclorului românesc, care s-au adunat pentru a aduce omagii celui care de jumătate de secol ne încântă cu vocea –i măiastră: artistul poporului Nicolae GLIB. Oaspeții s-au delectat cu muzică populară de calitate oferită de colegii de breaslă ai maestrului: Nicolae CIBOTARU, Marin GANCIU, Anișoara PRISĂCARU, Marina FILIPOVICI, Valentin BUTUCEL, Constantin ATODIRESEI, Andrei COȚOFANĂ , precum și de inegalabila dinastie Glib, însoțită în cântec de însăși omagiatul zilei, care au venit cu un buchet de melodii. Pe scenă, alături de interpreți, au fost și soliștii orchestrei „Busuioc moldovenesc”, conducător Anatol VIȚU, ansamblul etno-folcloric „Moştenitorii”conducător, Constantin CUCIUC, dar şi Fanfara orașului Sângerei. Peste o sută de oameni din mai multe colţuri ale raionului, țării, dar şi de peste hotare au venit cu mare drag să admire concertul aniversar pe viu. Printre oaspeții de onoare ai titanului muzicii populare fiind: Grigore CORCODEL, președintele raionului , vicepreședinții raionului: Mihai BÎRSAN și Ion CEBOTARI, șeful adjunct al Direcției Educație Sângerei, Mihai CURCIUC etc.
„Mă închin în fața Dvs și a creației de mare valoare pentru generațiile care cresc. Sunteți unul dintre cei mai mari promotori ai culturii, ai folclorului românesc, care îi deține raionul, țara noastră. Asta ați spus-o și Dvs în cântecul „Moldovean ca mine nu-i ” și aveți dreptate. Vreau să vă doresc multă sănătate . Avem emoţii doar de mândrie , de bucurie când Vă rostim numele” a specificat Grigore CORCODEL. Din partea Consiliului Raional Sângerei, președintele raionului a înmânat artistului un suport financiar în sumă de 50.000 lei. continuarea articolului îl puteți citi în ziarul numărul 19 din această săptămână