DISTRIBUIȚI

        În luna martie curent, a avut loc a doua ediție a concursului ,,Diriginte, drag părinte” la care au participat 8 concurenți din cei 540 diriginți din raion. Concursul raional al diriginților de clasă este organizat de Direcția Educație Sângerei (DES) în scopul evidențierii și promovării experienței profesionale a diriginților în contextul școlii prietenoase copilului și realităților sociale din țară.

         Concurenții au avut de susținut în cadrul concursului trei etape: autodeterminarea sau prezentarea de către participanți a unui raport de creație despre activitatea dirigintelui de clasă, la etapa a doua, conducătorii clasei de elevi au demonstrat o oră practică în clasă. Etapa a treia intitulată „Tema de acasă” a avut loc la nivel raional, forma desfășurării fiind prezentarea teatralizată, ce a dat posibilitate diriginților de a face o prezentare a personalității sale sub orice formă posibilă, la discreția lor.

De asemenea, organizatorii au propus un test pentru diriginți alcătuit din 10 întrebări, situații concrete și cu răspunsuri măsurabile. Răspunsurile au arătat competențele participanților reieșind din sarcinile funcționale, au dovedit că unii au rezerve la pregătirea teoretico- științifică și psihologică. Alții concurenți însă, nu au făcut față acestei probe. „Majoritatea participanților au dat dovadă de creativitate și au convins membrii juriului că ei au fost cei mai buni.

La fiecare etapă a concursului, juriul, sala (etapa finală) au asistat la adevărate clipe de revelație, stropite din plin cu creativitate selectată, acumulată și dezvoltată pe parcursul experienței didactice.”, a remarcat Ion ROȘCA, șeful Centrului Metodic al DES.

Succesul a revenit celor care prin eforturi zilnice, munca asiduă și talent, și-au demonstrat fără teamă dibacia de dascăl iscusit. Astfel, pe locul III al concursului s-au plasat …

continuarea o veți citi în numărul 14 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: din arhiva personală